Saša

Nakon 5 godina: Mačka prešla skoro 2 tisuće kilometara i uspješno vraćena kući

Azil iz Santa Fe zatekli su mačku kako luta ulicama bez ovratnika
Lifestyle / Životinje | 23. 11. 2019. u 23:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Viktor Usov nije mogao vjerovati kad su mu javili da su pronašli njegovu mačku nakon pet godina

Crna mačka nestala je iz Portlanda za pet godina, a završila je 1.930 kilometara dalje. Samo ona zna cijelu priču svog misterioznog putovanja.

Viktor Usov pet godina se pitao gdje je njegova mačka. Već je pomislio da se dogodilo najgore, a onda su ga nazvali iz Novog Meksika. Osoba na drugom kraju poziva bila je iz prihvatilišta za životinje Santa Fe i rekla je Usovu da su pronašli šestogodišnju crnu mačku za koju su vjeruju da mu pripada.

''Nema šanse'', rekao je Usov, koji živi u Oregonu, prenosi RTL.

"To ne može biti moja mačka. To mora da je neispravan sustav'', tvrdio je.

Azil iz Santa Fe zatekli su mačku kako luta ulicama bez ovratnika. Odveli su ga u sklonište za životinje, gdje je skeniran na mikročip, rekao je u ponedjeljak službenik za odnose s javnošću Murad Kirdar.

Mikročip je veličine zrna riže, a ubrizgava se pod kožu pomoću hipodermičke igle. Mikročipovi mogu pohraniti identifikacijski broj za kućnog ljubimca i kontakt podatke za vlasnika. Kad je azil pregledao Sašu, mikročip ih je odveo do Usova. Mislio je da to mora biti greška. 

"Želim vjerovati da je bio na velikoj američkoj avanturi", rekao je Usov.

Sklonište za životinje reklo mu je da ova mačka voli maženje po trbuhu i sve ostale životinje, a Usov je znao da to zaista može biti njegova mačka. Razmijenili su slike Saše kad je bio mačić i kako izgleda sada. Bila je to ista mačka.

Usov je na medicinskom fakultetu i znao je da nije moguće da on ode po Sašu. Sklonište za životinje priskočilo je u pomoć. Sasha i Usov konačno su se ponovno susreli u utorak nakon što su Saša i Kirdar doletjeli u Portland pomoću American Airlinesa.

"Kad smo čuli da je Saša pronađen tako daleko od kuće, nakon toliko godina udaljenosti od njegove obitelji, počašćeni smo što smo bili u prilici da ga vratimo (tamo)", rekao je u ponedjeljak glasnogovornik American Airlinesa Curtis Blessing, prenosi RTL.

"Drago nam je što smo pružili sretan završetak dugog puta Saše", dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close