Velikih 65

Najstarija gorila proslavila rođendan

"Naša dama gorila proslavila je 65. rođendan, što je čini najstarijom gorilom na svijetu", napisao je zoološki vrt na Instagramu.
Lifestyle / Životinje | 18. 04. 2022. u 09:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fatou, zapadna nizinska gorila za koju se vjeruje da je najstarija na svijetu, prošlog je tjedna proslavila svoj 65. rođendan u berlinskom zoološkom vrtu, prenio je CNN.

"Naša dama gorila proslavila je 65. rođendan, što je čini najstarijom gorilom na svijetu", napisao je zoološki vrt na Instagramu.

"Tradicionalna rođendanska torta nije mogla izostati ni ove godine. Rođendanski obrok je uvijek nešto posebno za Fatou", poručuju iz zoološkog vrta.

Fotografije uz objavu prikazale su ogromnog primata kako uživa u rižinoj torti ukrašenoj bobicama i voćem s brojem "65", prenosi Hina. 

Fatou je stigla u Berlin 1959. kada je mornar iskoristio mladu gorilu da plati svoj račun u taverni u Marseilleu u Francuskoj, nakon čega je vožena diljem Europe prije nego što ju je na kraju kupio zoološki vrt u Njemačkoj.

Procjenjuje se da je u trenutku dolaska imala samo dvije godine.

Godine 2019. Fatou je u Guinnessovoj knjizi rekorda proglašena "najstarijom živućom gorilom u zatočeništvu" nakon što je umrla Trudy, gorila rođena 1956.

Fatou je jedna od rijetkih životinja u berlinskom zoološkom vrtu rođena u divljini, navodi se u priopćenju.

U zatočeništvu gorile obično žive do 50 godina, istaknuo je Guinness.

Kopirati
Drag cursor here to close