Inicijativa

Predstavljen projekt: Park za pse na Trimuši

Planiran je i mobilijar koji će psima služiti za igru i druženje. Prirodni hlad će biti borovi koji će donijeti zanimljivu vizualnu dimenziju samoga parka.
Lifestyle / Životinje | 24. 03. 2021. u 20:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građanska inicijativa Zajedno za Trimušu i Udruga Moj Grad na lokaciji Trimuše predstavili su projekt 'Park za pse na Trimuši'.

Nakon upućivanja incijative za park prema Gradu Mostaru i dobivanja Rješenja od strane Grada Mostara prije šest mjesci - konačeno je predstavljen i projekt za najvjernijeg  čovjekovog prijatelja - psa.

''Kazali su nam iz Ureda gradonačelnika Marija Kordića da je vidio incijativu za park i da je voljan dati podršku za mjesto koje će osigurati kućnim ljubimcima posebno mjesto za igru i druženje'', kazao je predsjednik Građanske inicijative 'Zajedno za Trimušu' Darko Karačić.

Foto: PR / Ideja za park za pse na Trimuši

Na lokaciji Trimuše od parking prostora prema kapiji bolnice, dobivena je dozvola za park - koji će se sastojati od dva odvojena kaveza, visine ograde do 180 cm za male i velike pse.
Također planiran je i mobilijar koji će psima služiti za igru i druženje. Prirodni hlad će biti borovi koji će donijeti zanimljivu vizualnu dimenziju samoga parka.

''Kad smo krenuli u razradu ideje išli smo do Sarajeva vidjeti park u naselju Grbavici, koji se sastoji od dva kaveza s mobilijarom. Taj park je podržala sarajevska općina, a iznos se kretao oko 12.000 KM. Mi smo pak mišljenja da bi za naš projekt bilo dovoljno nešto manje novca, oko 10.000 KM'', rekao je Karačić.

Foto: PR / Planiran je i mobilijar koji će psima služiti za igru i druženje

On je dodao i kako se nada potpori J.P. Parkovi, zatim raznih udruga za životinje, možda čak i nekih međunarodnih organizacija.

 

Kopirati
Drag cursor here to close