Klonirala psa

Kujica Samantha i nakon smrti nastavlja živjeti s Barbrom Streisand

Barbra Streisand je za američki časopis „Variety“ kazala kako je prije smrti njezine kuje izuzeto nekoliko ćelija iz njezine njuškice i trbuha, od kojih su kasnije nastali klonovi.
Lifestyle / Životinje | 01. 03. 2018. u 15:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glumica i pjevačica Barbra Streisand (75) morala se 2017. godine oprostiti od svog najvoljenijeg psa, nakon 14 godina zajedničkog života.

Tulearski pas (Coton de Tulear), kujica Samantha završila je svoj životni vijek, ali Barbara se pobrinula da njezina voljena životinja i dalje živi. I to u dva primjerka - kao klonovi. Umjesto samo jedne, sada postoje dvije Samanthe.

Barbra Streisand je za američki časopis „Variety“ kazala kako je prije smrti njezine kuje izuzeto nekoliko ćelija iz njezine njuškice i trbuha, od kojih su kasnije nastali klonovi.

"One imaju različite karaktere. Sačekat ću da postanu starije kako bih vidjela imaju li Samanthine smeđe oči i njezinu iskrenost", kazala je.

 

Happy New Year from my three girls... Pink, Blue & Violet.

A post shared by Barbra Streisand (@barbrastreisand) on

Kolika je njezina ljubav prema Samanthi posvjedočit će i činjenica da kloniranje košta između pedeset i stotinu tisuća dolara. Neke tvrtke iz Azije, specijalizirane za biotehnologiju, nude bogatim vlasnicima kloniranje svojih ljubimaca, kako bi se na neki način nastavio njihov život i nakon smrti.

Treći psić Barbre Streisand zove se Miss Fanny, iste je pasmine, ali nije klon. U daljem je srodstvu sa Samanthom. Kako bi ih razlikovala, Barbra ih odijeva u pulovere i jaknice različitih boja.

Nakon što je Barbra Streisand otkrila priču o kloniranju Samanthe, organizacija za zaštitu životinja PETA odmah je reagirala.

"Mi bismo svi rado željeli da naši omiljeni psi vječno žive. Ipak, koliko god ta zamisao lijepo izgledala, činjenica je da se kloniranjem ne stvara isti pas, nego jedan novi, koji s originalom ima samo zajednički izgled", kazala je predsjednica PETA-e  Ingrid Newkirk (68) za engleski „Page Six“.

Čini se kako je ova njezina reakcija pomalo suvišna, jer i sama Barbra je kazala kako čeka vidjeti u kakve će se karaktere novi psi, Samanthini klonovi, razviti.

Kopirati
Drag cursor here to close