Našice

Krava Sunčica otelila čak četiri teleta

Krava na farmi pored Našica u Hrvatskoj, otelila je čak četiri teleta.
Lifestyle / Životinje | 08. 08. 2020. u 08:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krava na farmi pored Našica u Hrvatskoj, otelila je čak četiri teleta. Sunčica je dobila tri ženke i jednog mužjaka, još nemaju imena, a telad su nastala umjetnim osjemenjivanjem, jer je to u današnje vrijeme najsigurniji način za krave i telad.

''Ovo je dosta rijetko. Procjenjuje se da se takvo teljenje dogodi jednom naprema 11 milijuna jer krava najčešće oteli jedno ili dvoje teladi. Četvero je zadnji put zabilježeno u Njemačkoj 2018. godine'', rekla je za Nasice.com Anamarija Crnoja (25), tehnolog farme na kojoj su se otelila četiri teleta. 

''Telići su zdravi, vitalni, dobro piju mlijeko. Trenutačno piju oko četiri litre, ne mogu još popiti svih šest litara jer su dosta mali. Mama je isto dobro, oporavlja se na terapiji. Bilo je to dosta naporno teljenje. I inače kad imamo dvojke, također dajemo kravama terapiju. Sunčica je pod konstantnom skrbi'', rekla je Anamarija. 

Telići će se imati s kime igrati kad budu malo stariji jer se na ovoj farmi nalazi čak 160 telića, a sveukupno oko 600 krava. Tehnologinja Crnoja istaknula je kako za slučaj četvorki ovisi i kvaliteta bika.

Kopirati
Drag cursor here to close