Tajland

Invazija majmuna

U Tajlandu su tisuće majmuna napale grad
Lifestyle / Životinje | 02. 04. 2024. u 08:29 | M.Š. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema lokalnim medijima, turistička područja grada Lopburija uništavaju majmuni: penju se u automobile, kradu hranu iz trgovina i oštećuju imovinu.

Grad Lopburi u Tajlandu poznat je po svojoj populaciji majmuna, posebno makaki majmuna koji žive u okolnim hramovima. U posljednjih nekoliko godina došlo je do sve učestalijih sukoba između ljudi i ovih majmuna.

Turistička aktivnost u ovom gradu može doprinijeti ovim incidentima jer turisti često hrane majmune, što ih navodi da postanu agresivniji i da se oslanjaju na ljudsku hranu umjesto na svoje prirodne izvore hrane. Ovo može dovesti do situacija u kojima majmuni postaju sve hrabriji u svojim interakcijama s ljudima, uključujući i krađu hrane i oštećivanje imovine.

Vlasti u Lopburiju pokušavaju da riješe ovaj problem, ali pronalaženje održivih rješenja može biti izazovno. To može uključivati edukaciju lokalnog stanovništva i turista o tome kako se ponašati prema majmunima, kao i implementaciju mjera za kontrolu populacije majmuna ili zaštitu imovine od njihovih incidenata.

Ovi sukobi naglašavaju važnost balansiranja turizma i očuvanja divljih životinja i njihovih staništa.

Za sada, kao što se može vidjeti u videu, policija koristi praćke i kaveze da uspostavi balans!

Kopirati
Drag cursor here to close