Animal Care Center

Nijemci pomažu zbrinjavanje životinja u Mostaru

Zamjenica predsjednice ACC Ivana Vidmar ukazala je na dobru suradnju s Veterinarskom stanicom Mostar.
Lifestyle / Životinje | 21. 03. 2018. u 18:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg primio je u srijedu predstavnike Udruge Centar za zaštitu životinja Mostar-Animal Care Center (ACC), priopćeno je na internetskim stranicama Vlade HNŽ-a.

  - Prije dvije godine, svjesni značajnih poteškoća u svezi s napuštenim životinjama, odlučili smo utemeljiti udrugu s primarnim ciljem sklanjanja, liječenja i udomljavanja napuštenih životinja - podsjetila je tom prigodom predsjednica ACC-a Emica Ćorić.

 S ponosom je istaknula kako je od tada oko 700 životinja zbrinuto i udomljeno kako u našoj regiji, tako i u EU odnosno Njemačkoj, Austriji i Danskoj.

Zamjenica predsjednice ACC Ivana Vidmar ukazala je na dobru suradnju s Veterinarskom stanicom Mostar.

 Napomenula je kako je ova udruga potpisala također ugovore o suradnji i udomljavanju životinja s tri udruge za zaštitu životinja iz Njemačke, koje su iskazale spremnost da jednim dijelom financijski podupru njihovo djelovanje.

Vidmar je dodala kako su osigurali zemljište i izradili projekt za izgradnju skloništa za napuštene životinje.

 Predsjednik Vlade HNŽ-a pozdravio je rad Udruge ističući kako je Vlada, uz brojne druge projekte iz različnih područja, prepoznala i poduprla rad Udruge Centar za zaštitu životinja Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close