Nećeš, razbojnice!

Berlinskoj kradljivici laptopa izrečena smrtna presuda!

Direktorica nadležnog šumarstva Katja Kammer kazala je kako "krmaču treba ukloniti, odnosno ustrijeliti". Uostalom, životinja je izgubila svaki strah od ljudi, svakodnevno dolazi na jezero i ne može se isključiti da će postati agresivna.
Lifestyle / Životinje | 14. 08. 2020. u 11:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Adele Landauer/Facebook  / Šumari nemaju milosti prema divljoj svinji koja se udomaćila među ljudima

Proteklih je dana jedna divlja svinja, koja je s mladima došetala na plažu te je uzela žutu torbu u kojoj je nudist držao laptop i počela bježati s njom, postala viralnom.

Ništa manje 'popularan' nije ni gologuzan koji je, kao od majke rođen, trčao za krmačom i pokušavao je uhvatiti.

Slike s berlinskog jezera su obišle svijet, a sad je lopovska svinja, kao serijski prijestupnik, dobila smrtnu presudu.

Direktorica nadležnog šumarstva Katja Kammer kazala je kako "krmaču treba ukloniti, odnosno ustrijeliti".

Uostalom, životinja je izgubila svaki strah od ljudi, svakodnevno dolazi na jezero i ne može se isključiti da će postati agresivna. 

Divlje svinje vjerojatno su privlačile gomile smeća koje se osobito ljeti nakupljaju. Uostalom, mnogi Berlinci su zbog koronavirusa ostali u svome gradu i sve više odlaze na jezera za kupanje.

„Morate se staviti u položaj svinje: Sunce im udara u crno krzno. One se povlače u blizini vode ili u močvaru", kaže Kammer.

Na pitanje BILD-a kako bi točno trebalo doći do 'uklanjanja' svinje, Marc Franusch (56), glasnogovornik berlinskih šuma, milost za nju do zime. Uostalom, lovac ne može tek tako pucati usred gomile ljudi.

„Od jeseni nadalje lov će se odvijati u rekreacijskoj šumi kako bi se izbjegla eskalacija takvih sučeljavanja. Ali ako dođe do akutnog incidenta u kojem su ljudi ozlijeđeni, morali bismo promijeniti plan", rekao je Franusch.

Uglavnom, čini se da drskoj krmači laptop neće još dugo trebati... 

Kopirati
Drag cursor here to close