Mjau

Mačak Palmerston iz britanskog Foreign Officea odlazi u mirovinu

Palmerston je u zgradu ministarstva vanjskih poslova doveden iz prihvatilišta za životinje 2016. godine, a ime je dobio po bivšem britanskom premijeru Lordu Palmerstonu.
Lifestyle / Životinje | 10. 08. 2020. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Palmerston, mačak britanskog ministarstva vanjskih poslova nakon četiri i pol godine službe odlazi u mirovinu, a svoju će londonsku adresu, na kojoj je vrijedno obavljao dužnost glavnog mišolovca zamijeniti novom negdje na selu.

U pismu objavljenom na Twitteru i upućenom Simonu McDonaldu, stalnome podtajniku ministarstva, Palmerston piše da je nakon četiri i pol godine službe došao trenutak da se "skloni iz žiže zbivanja” te da počne uživati u zasluženom “slobodnom vremenu" koje će imati samo za sebe.

“Zbog pandemije koronavirusa mnogi su, poput mene, bili primorani početi raditi od kuće. Otkrio sam da je život iza prve linije opušteniji, tiši i jednostavniji. Sada uživam u penjanju po drveću i šetnji poljima koja okružuju moj novi dom na selu”, stoji u pismu, a umjesto potpisa su na njegovu kraju dva otiska Palmerstonove šape.

"Više od 100.000 mojih obožavatelja na Twitteru jasno ukazuje na to da čak i oni s četiri noge i krznom imaju važnu ulogu u globalnoj politici Ujedinjenog Kraljevstva', 'napisao' je Palmerston.

U poruci se dodaje da će mu nedostajati užurbana atmosfera Foreign Officea i veleposlanikovi koraci, a McDonald je na kraju napisao: "Svima će nam nedostajati.”

Palmerston je u zgradu ministarstva vanjskih poslova doveden iz prihvatilišta za životinje 2016. godine, a ime je dobio po bivšem britanskom premijeru Lordu Palmerstonu.

Kružile su glasine o njegovu neslaganju s Larryjem, mačkom iz Downing Streeta.

No zasad nema promjena kada je o ostalim mačkama na službenim dužnostima riječ. Naime, Larry ostaje u Downing Streetu, a mačak Gladstone zadržava svoje mjesto u britanskome ministarstvu financija, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close