Bit će to pun pogodak

Zapeli ste u kolotečinu svakodnevnih ručkova, razbijte je lososom

Ako, pak, još nisi na 'ti' s lososom odmah te moramo ohrabriti jer s njim se teško može pogriješiti.
Lifestyle / Hrana | 22. 08. 2022. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bez obzira pečeš li ga, pržiš, poširaš ili pripremaš na žaru, losos se na sve načine priprema lako i brzo. Zato ti donosimo jednostavan, ali vrlo ukusan recept koja bi se vrlo lako mogao naći na tvojoj listi, ne samo ljetnih, favorita.

Obroci s lososom nisu samo ukusni nego imaju i velike zdravstvene benefite - obogatit će tvoju prehranu kvalitetnim vitaminima i omega-3 masnim kiselinama.

Sastojci za 4 osobe:

4 ploške fileta lososa (od po 120 g)

3 žlice limunova soka

sol i papar

2 ljutike

 350 ml ribljeg temeljca

600 g špinata

1 režanj češnjaka

2 žlice maslinova ulja

muškatni oraščić

2 žumanca

150 g jogurta

narezana limunova korica

Priprema:

Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Filete lososa operi vrućom vodom i posuši. Zatim ih prelij s 2 žlice limunova soka te ih posoli i popapri.

Ljutiku oljušti i nareži na kockice. Jednu ljutiku rasporedi po vatrostalnoj posudi u koju prethodno treba staviti masnoću, pa na nju posloži filete lososa. Ugrij riblji temeljac te ga ulij u vatrostalnu posudu. Pokrij aluminijskom folijom i ostavi u pećnici 10-tak minuta. Očisti i operi špinat. Oljušti i nasjeckaj češnjak. U tavi ugrij ulje i ispirjaj ljutiku i češnjak.

Dodaj špinat. Začini solju, paprom i muškatnim oraščićem. Za umak na pari miješaj žumance, jogurt i žlicu limunova soka dok ne dobiješ pjenastu smjesu. Pjenu od jogurta začini solju, paprom i limunovom koricom. Losos, špinat i pjenu od jogurta raspodijeli na tanjure pa po želji ukrasi svježim špinatom. Kao prilog posluži slani krumpir.

Dobar tek!

Kopirati
Drag cursor here to close