Za sve ljubitelje Snickersa

Čudo od čokolade i kikiriki maslaca po receptu Banjalučanke

Lifestyle / Hrana | 13. 01. 2024. u 21:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: [email protected]) / Čudo od čokolade i kikiriki maslaca

Ako ste ljubitelji Snickers čokoladice, kikiriki štangice zasigurno će vas oboriti s nogu. Recept za kolačiće vez grižnje savjesti jednostavan je i brz, a okus je fantastičan.

Sve što treba učiniti kako bi nastale ove slasne štangice jest pomiješati nekoliko sastojaka i dobro ohladiti smjesu, prenosi Zadovoljna.hr

Kikiriki štangice najbolje pašu uz popodnevnu kavu, a odličan su izbor i za doručak. U nastavku je recept.

Kikiriki štangice – sastojci:

Za podlogu:

  • 210 g integralnog keksa ( ili keksa sa zobenim pahuljicama),
  • 120 g kikiriki maslaca,
  • 70 g otopljenog maslac

Čokoladni sloj:

  • 200 g tamne čokolade,
  • 60 g kremastog kikiriki maslaca

Kikiriki štangice – priprema:

  1. Keks samljeti u blenderu pa mu dodati otopljeni maslac i kikiriki maslac. Smjesu dobro promiješati i utisnuti je u kalup obložen papirom za pečenje. Koristiti kalup dimenzija 20 puta 20 centimetara. Poravnati površinu.
  2. Na pari, uz neprestano miješanje, topiti čokoladu s 30 g kikiriki maslaca. Preliti preko podloge, a ostatak kikiriki maslaca otopiti pa nasumično nanijeti žlicom na čokoladu u obliku malih hrpica. Vrhom noža ili čačkalicom razvući hrpice, odnosno napraviti šare kao na fotografiji.
  3. Kolač hladiti najmanje dva sata prije rezanja.

Savjet: Količine su male, ali kolač je jako zasitan. Ako želite veću dozu, slobodno možete poduplati količinu sastojaka.

Fantastični recept za kikiriki štangice sa Zadovoljna.hr je podijelila food blogerica Milena iz Banje Luke, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu my.mili.cake te u nastavku.

Kopirati
Drag cursor here to close