Zvijezda blagdanskog stola

Za nju uvijek ima mjesta! Lagana zimska rolada

Lifestyle / Hrana | 18. 12. 2023. u 12:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Kristina Štriga / Zimska beze rolada s kremom od vanilije i mandarinama

Ako ste umjesto beze rolade bar jednom dobili bezveze roladu, kaže Kristina, ovaj put nećete zeznuti jer vam ova gastroblogerica daje odlične savjete da vam ova zimska rolada uspije baš svaki put.

"Prvo miksajte bjelanjke s prstohvatom soli pa postupno dodajte šećer i miksajte dok šaum ne bude sjajan kao moja kosa kad je cijele noći držim u kokosovom ulju", kaže Kristina Štriga, gastroblogerica čije recepte pod profilom @cellulite factory rado isprobavamo i dijelimo, te dodaje još jedan zlata vrijedan savjet:

"Olakšajte si pripremu krema i umjesto jajastog curda s mandarinama napravite ovu jednostavnu kremu s pudingom Dolcela Bourbon vanilija, koja je jednako dobra, ako ne i bolja".

Za ovu laganu zimsku beze roladu s kremom od vanilije i mandarinama uvijek ima mjesta, pa čak i nakon obilnoga blagdanskog glavnog jela. Stoga, ne propustite je napraviti već ovih blagdana, prenosi Zadovoljna.hr

RECEPT - Beze rolada s kremom od vanilije i mandarina

Sastojci:

  • 4 bjelanjka, sobne temperature (oko 140 g),
  • prstohvat soli,
  • 160 g šećera,
  • 1 žličica gussnela,
  • 2 žlice listića badema

Za kremu:

  • 100 ml soka mandarine,
  • 1/2 pudinga Dolcela Bourbon vanilija,
  • 1 žumanjak,
  • 2 žlice šećera,
  • 250 ml mlijeka,
  • 1 vrećica šlaga kreme okusa vanilije,
  • mandarine i šipak, za posluživanje

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. U zdjeli miksajte bjelanjke na srednjoj brzini 3 minute. Ubacite sol i nastavite miksati još 2 minute. Počnite dodavati šećer, žlicu po žlicu uz 3 minute miksanja nakon svakog dodavanja. Gotovo je kad je snijeg čvrst i više ne osjećate kristale šećera pod prstima.
  2. U snijeg špatulom umiješajte prosijanu žlicu Dolcela gussnela. Rasporedite smjesu na lim 25 x 30 cm obložen papirom za pečenje i zagladite špatulom. Pospite listićima badema i stavite u pećnicu na 10 minuta. Smanjite temperaturu 150 stupnjeva (140 ako je ventilacija) i pecite još 20 minuta.
  3. Pečenu roladu ostavite da se hladi u limu 10 minuta, prebacite na krpu ili papir za pečenje i ostavite 1 sat da se ohladi.
  4. U zdjelici otpornoj na toplinu sjedinite sok od mandarina, žumanjak, puding od bourbon vanilije i šećer. U loncu zagrijte 125 ml mlijeka do vrenja. Uz miješanje ulijte mlijeko u mješavinu soka i pudinga, vratite nazad u lonac i kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta uz neprestano miješanje.
  5. Gotovo je kad se smjesa zgusne i kad se pojave mjehurići. Prebacite u zdjelicu, površinu pokrijte folijom i pustite da se ohladi.
  6. U zdjelu ulijte ostatak mlijeka (125 ml) i dodajte vrećicu šlaga kreme okusa vanilije Dolcela. Miksajte na srednjoj brzini dok se ne formira šlag, oko 3 minute. Stavite na pola sata u hladnjak kako bi se krema stisnula.
  7. Skinite papir za pečenje na kojem se pekla rolada i premažite roladu kremom od vanilije (ostavite malo za dekoraciju). Rasporedite kremu od mandarina i nježno zarolajte roladu.
  8. Ukrasite ostatkom kreme, mandarinama i narom, pospite šećerom u prahu i poslužite.
Kopirati
Drag cursor here to close