USAID

Vodič za sigurno rukovanje hranom u sektoru ugostiteljstva i avanturističkog turizma

USAID i Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine predstavljaju “Vodič za sigurno rukovanje hranom u sektoru ugostiteljstva i avanturističkog turizma“
Lifestyle / Hrana | 10. 12. 2021. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka Agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine (FSA BiH) službeno će predstaviti Vodič za sigurno rukovanje hranom u sektoru ugostiteljstva i avanturističkog turizma koji treba osigurati odgovarajuće zdravstveno-sigurnosne standarde za građane i posjetitelje Bosne i Hercegovine.

USAID je na temelju vodiča razvio niz online tečajeva u okviru Turizam Academy – USAID-ove platforme za online učenje koja je namjenski izrađena za sektor turizma. Vodič i tečajeve predstavit će Karl Wurster, direktor Ureda za ekonomski razvoj USAID-a BiH, Džemil Hajrić, direktor Agencija za sigurnost hrane i Nedžad Biberović, rukovoditelj službe za marketing kompanije MBA Centar iz Sarajeva u ponedjeljak, 13. prosinca 2021. godine u 11 sati u hotelu Europa u Sarajevu.  

Vodič je nastao u okviru USAID-ovog Projekta razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam) u suradnji s Agencijom za sigurnost hrane BiH. Temelji se na Zakonu o hrani BiH i drugim sanitarno-higijenskim standardima za proizvodnju i promet hrane, dobroj međunarodnoj ugostiteljskoj praksi i metodologiji HACCP-a (Analiza opasnosti i kritičnih kontrolnih tačaka).

Vodič treba poslužiti kao podsjetnik i pružiti smjernice svima koji se bave pripremom i posluživanjem hrane, kako bi poznavali i pridržavali se propisanih higijenskih i sigurnosnih mjera u poslovanju s hranom.

Kopirati
Drag cursor here to close