Udruga Blaž

Hercegovački vinari zasjali na sajmu u Mostaru: Posjetitelji uživali u autohtonim sortama Blatine i Žilavke

Predsjednik udruge Blaž, Andrija Vasilj nam je rekao ...
Lifestyle / Hrana | 02. 05. 2023. u 22:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegovački vinari koji kroz udrugu Blaž promiču Hercergovinu kao vinsku regiju predstavili su se mnogobrojnim posjetiteljima 24. međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, koji se ove godine održava u partnerstvu s Izraelom.

Posjetitelji prvog dana sajma tako su mogli kušati vina Vinarija Buntić, Majić, Rubis, Matić, Hepok, Petrus, Ostojić, Vilinka te Carska vina Grge Vasilja. Vinarije Čitluk, Zadro i Andrija su također predstavili svoja vina.

Predsjednik udruge Blaž, Andrija Vasilj nam je rekao: “Mostarski sajam je neizostavno mjesto susreta koji evo već dvadesetčetiri godine okuplja desetke tisuća posjetitelja iz raznih zemalja.

Udruga Blaž koja promiče kulturu pijenja vina kroz znanje o vinu s posebnim naglaskom na autohtone sorte Blatine i Žilavke je izuzetno ponosna što je ponovno dio Mostarskog sajma te se stoga moram posebno zahvaliti Dalfini Bošnjak, direktorici Mostarskog sajma na njenom radu i ustrajnom zalaganju.

Zahvaljujem se i Vladi HNŽ-a te Općini Čitluk koji su pokrovitelji Blaža na 24. Mostarskom sajmu. Pozivam sve ljubitelje vina da do petka, 5. svibnja, posjete štand udruge Blaž na Mostarskom sajmu.”

Kopirati
Drag cursor here to close