Odličan dodatak

Ukusno i brzo jelo s mladim lukom koje moraš isprobati

Mladi luk je prvi vjesnik proljeća i nezaobilazan sastojak proljetnih gastro delicija...
Lifestyle / Hrana | 30. 03. 2021. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Laura Roman   / Ukusno i brzo jelo s mladim lukom koje moraš isprobati

Istovremeno sladak i ljut, blag i intenzivan, mladi luk odličan je dodatak raznovrsnim jelima. Nutritivno je bogat vitamina, a svakom obroku daje jedinstvenu aromu i neodoljiv okus. Budući da s prvim danima proljeća počinje i sezona mladog luka, pravo je vrijeme za pripremu delicija u kojima je glavna zvijezda upravo mladi luk!

U popečke možete dodati i omiljeno začinsko bilje, poput origana ili timijana, a čak možete staviti i sitno narezanu pancetu kako bi upotpunili okus.

Ova količina dovoljna je za 6 popečaka srednje veličine.

Sastojci:

2 krumpira srednje veličine

1 mladi luk

1 jaje

2 žlice krumpirovog škroba

2 žlice bezglutenskog brašna

1 avokado

½ - 1 žlica maslinovog ulja

1 žličica jabučnog octa

Sol, papar

Postupak:

Krumpir ogulite, operite i ugrubo naribajte. U posudu s krumpirom dodajte hladne vode te ga malo isperite. Ocijedite ga među rukama i stavite u čistu posudu.

Mladi luk nasjeckajte te dodajte u posudu s krumpirom. Dodajte 1 jaje, sol, te brašna. Sve dobro promiješajte. Trebali biste imati smjesu koja je lagano ljepljiva i koja dobro drži oblik kada ju se stisne. Oblikujte 6 popečaka podjednake veličine.

U tavi zagrijte malo ulja, dovoljno da prekrije dno tave, te stavite peći popečke. Kada ih stavite u tavu lagano ih stisnite kako bi imali ravniji oblik. Pecite na srednje laganoj vatri dok ne postanu zlatni s obje strane. Izvadite ih na papirnati kuhinjski ručnik da se višak ulja može ocijediti.

U međuvremenu, u zdjelicu dodajte avokado (ja sam koristila jedan manji Hass avokado) i zgnječite ga. Dodajte maslinovo ulje, jabučni ocat, sol i papar i sve dobro izmiješajte.

Popečke servirajte odmah, dok su još mlaki. Dobar tek!

Kopirati
Drag cursor here to close