DM Baby Love

U BiH isporučena dječja hrana s nedozvoljenim supstancama

Iz Agencije su naveli da su sve raspoložive informacije o proizvodu dostavljene na dalje postupanje nadležnim inspekcijskim tijelima u BiH,.
Lifestyle / Hrana | 31. 08. 2022. u 19:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na tržište Bosne i Hercegovine isporučene su dječje kaše brenda "DM Baby Love" iz Austrije u kojima je pronađena nedozvoljena količina okratoksina A.

Agenciju je Sistem brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obavijestio da je riječ o BIO nemliječnoj ovsenoj kaši sa jabukom i breskvom od 200 grama (Bio Kinderporridge Apfel-Pfirsich), upotrebljivoj do 14. svibnja 2023. godine, čiji je uvoznik u BiH ''DM'' iz Ilidže.

Iz Agencije su naveli da su sve raspoložive informacije o proizvodu dostavljene na dalje postupanje nadležnim inspekcijskim tijelima u BiH, od kojih je zatraženo poduzimanje mjera i povratno izvještavanje Agencije.

Podsjetimo, Virus hepatitisa A utvrđen je u smrznutom voću ''Ardo Fruitberry Mix'' iz Poljske.

Riječ je o pakovanju 4×2,5 kilograma u plastičnim vrećicama, koje su upotrebljive do 11. svibnja 2024. godine, a uvoznik u BiH je ''Megamiks'' iz Sarajeva.

Simptomi oboljenja obuhvaćaju temperaturu, malaksalost, gubitak apetita, dijareju, mučninu, želučane tegobe i žuticu. Svi oboljeli ne razviju simptome, a simptomi se češće ispoljavaju kod odraslih, nego kod djece, piše N1.

Kopirati
Drag cursor here to close