Spremite recept

Čokoladne kuglice idealne za blagdanski stol

Lifestyle / Hrana | 16. 03. 2023. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: INSTAGRAM @KICKASSBAKER / Čokoladne kuglice

Jednostavni za napraviti i vrlo ukusni čokoladni zalogajčići zvuče kao savršen slatki predah tijekom uskršnjih blagdana, ali zapravo su idealni za svaku priliku.

Čokoladne kuglice ili truffles od samo tri sastojka sigurno te neće izmoriti u kuhinji, a čemu se još posebno radujemo, sastoje se od nutritivno odličnih sastojaka čime nećemo opteretiti naše želuce, prenosi Miss7.hr

Ako ove slatkiše želiš napraviti za 10-ak minuta posluži se blenderom, ali tko ga nema ne mora odustati od ovog kolača. Bit će dovoljan mikser ili čak samo zdjelica vilica, a na pećnicu zaboravi.

Efektne kuglice gotove su za tren oka uz minimalno napora.

Sastojci (10-12 kuglica):

  • 80 g tamne čokolade sa što većim udjelom kakaa, a može o čokolada za kuhanje,
  • ½ zrelog avokada,
  • ½ žličice ekstrakta vanilije,

*Po želji: kako prah, mljevene pistacije ili drugi orašidi, kokos ,dehidrirano šumsko voće, čokoladne mrvice...

Priprema:

  1. Tamnu čokoladu ili čokoladu za kuhanje rastopi na pari ili u mikrovalnoj pećnici. U blender obradi avokadu i rastopljenu čokoladu do glatke smjese.
  2. Poslužiti se možeš I mikserom ili ako imaš jako zreli avocado zgnječiti ga možeš i vilicom te pomiješati rastopljenom čokoladom do jednolične glatke smjese.
  3. Smjesu stavi u hladnjak na 30 minuta da se stisne. Oblikuj male kuglice uz pomoć dlanova ili žličica a zatim ih uvaljaj u kako prah ili druge sastojke po želji.
  4. Za što veseliji blagdanski stol, svoje kuglice možeš obući u raznobojno ruho za što će ti poslužiti mljevene pistacije, dehidrirano šumsko voće…. Kuglice pohrani u hladnjaku prije nego što ćeš ih poslužiti.
Kopirati
Drag cursor here to close