Po receptu Šveđana

Trik za najkremastiju i najfiniju zobenu kašu koju ćete ikada probati

Šveđani znaju tajnu pripreme najukusnije, najkremastije i najsočnije zobene kaše koju ćete ikada probati.
Lifestyle / Hrana | 19. 05. 2022. u 08:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zobena kaša mnogima je omiljeni izbor za prvi obrok u danu, zasitna je, lako ju je pripremiti i nije skupa.

Međutim, može imati i nekako bezličan okus i neprivlačnu teksturu, pa će neki zbog toga odustati od njezine konzumacije.

No Šveđani znaju tajnu pripreme najukusnije, najkremastije i najsočnije zobene kaše koju ćete ikada probati. Pri tome koriste sasvim običnu zob, dodaci su klasični (poput cimeta i smeđeg šećera), a ni sam način pripreme nije poseban, jednostavno je pripremljena na štednjaku, prenosi Zadovoljna.hr

Tajna je u tome što Šveđani svoju zobenu kašu rade od kombinacije valjanih zrna i onih u prahu. Svilenkasta, sočna tekstura kaše nastaje zahvaljujući dodatnom škrobu koji ima zob u prahu.

Takva zobena kaša u Švedskoj se može kupiti gotova, no ako to niste u mogućnosti, možete je pripremiti sami, i to vrlo lako. Za pripremu će vam trebati valjana zob (bilo koja zob koja se brzo kuha bit će dobra), blender, lonac i dodaci po želji.

Zobena kaša - priprema:

Stavite 80 grama zobi u blender ili procesor hrane i blendajte dok ne nastane fini prah. Stavite prah u malu zip vrećicu ili zatvoreni spremnik.

Sljedeći put kada budete radili zobenu kašu kuhajte zob prema uputama, ali četvrtinu obične zobi zamijenite s tom u prahu (dakle, umjesto 80 grama zobi koristit ćete omjer od 3/4 klasične zobi i 1/4 zobi u prahu).

Dodajte istu količinu vode kao što biste i inače (obično je to dvostruko veća količina od žitarica, ali preporuka je da počnete s malo manjom količinom i po potrebi dodajete još vode). Priprema najkremastije i najsočnije zobene kaše traje oko pet minuta, a za još više okusa obogatite je klasičnim dodacima (sjemenke, voće, orašasto voće i med uvijek su odličan izbor).

Savjet: Ako vam se blendanje zobi čini kao previše posla, možete kupiti zobeno brašno i umutiti ga u kipuću zobenu kašu. Okus će biti isti, ali važno je umutiti brašno u kašu kako ne bi nastale grudice.

Kopirati
Drag cursor here to close