Tako ukusno

Trik za hrskave "pohane" patlidžane

Hrskavost vam jamči dobro izvlačenje vlažnosti iz patlidžana, korištenje krušnih mrvica za paniranje, ali i zagrijavanje lima za pečenje prije što na njega stavite panirane kriške patlidžan
Lifestyle / Hrana | 17. 08. 2021. u 12:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iskoristite sezonu patlidžana i napravite ukusne pohance od ovog sjajnog povrća. Umjesto pohanja u dubokom ulju, poslužite se malim trikom i hrskave zalogaje napravite bez puno dodatnih masnoća – u pećnici.

Hrskavost vam jamči dobro izvlačenje vlažnosti iz patlidžana, korištenje krušnih mrvica za paniranje, ali i zagrijavanje lima za pečenje prije što na njega stavite panirane kriške patlidžana, piše punkufer.hr.

Evo što trebate napraviti...

Sastojci:

450 g patlidžana

250 g panko krušnih mrvica

70 g brašna

30 g naribanog parmezana

3 žlice maslinova ulja

2 velika jaja

1 žlica mediteranske mješavine začina

sol i papar po želji

Priprema:

Narežite patlidžane na kriške debljine oko 1 centimetara. Dobro ih nasolite i stavite u čistu pamučnu krpu na oko pola sata. Sol bi trebala izvući višak vode iz patlidžana.

Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva, a u nju stavite plitki lim za pečenje.

Istucite jaja u jednoj zdjelici, u drugu stavite brašno, a u treću panko mrvice pomiješane s mediteranskim začinima, malo papra i naribanim parmezanom.

Pamučnom krpom istisnite višak vode iz nasoljenih kriška patlidžana.

Tako pripremljene kriške patlidžana uvaljajte u brašno, jaja, a potom i u mješavinu panko krušnih mrvica. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.

Pažljivo izvadite vrući lim iz pećnice i preko njega ravnomjerno prelijte tri žlice ulja.

Na namašćeni lim stavite panirane patlidžane u jednom sloju i vratite u pećnicu. Pecite oko 20 minuta dok donji sloj patlidžana ne dobije hrskavu smeđu koricu. Okrenite „pohance“ i pecite još 10 do 20 minuta.

Poslužite s umakom po želji. Dobar tek!

Savjet plus:

Panko mrvice jamče vam veću hrskavost pohanaca. Ako ih nemate pri ruci, možete se poslužiti i tradicionalnim krušnim mrvicama.

Kopirati
Drag cursor here to close