Pažnja, studenti!

Imamo recept za savršen tost sa sirom

Kimchi će biti i sjajan dodatak tostu od sira. Za sendvič možete upotrijebiti različitu vrstu topivih sireva – od blage mozzarelle preko gaude do zrelog cheddara.
Lifestyle / Hrana | 24. 01. 2023. u 10:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kimchi je korejsko jelo napravljeno od fermentiranog kineskog kupusa i drugih vrsta povrća u marinadi na temelju korejske čili paste gochujang ili čili praha gochugaru. Karakterizira ga savršeno uravnotežena količina slatkih, kiselih i ljutih okusa.

U Koreji se kimchi jede – uz sve. Dodaje se u juhe, palačinke, pečeni krumpir i rezance. Odličan je i kao prilog mesnim i ribljim jelima. U Hrvatskoj se može kupiti u specijaliziranim trgovima azijske i zdrave hrane, možete ga naručiti preko interneta, ali i sami napraviti po ovom receptu, piše Punkufer

Kimchi će biti i sjajan dodatak tostu od sira. Za sendvič možete upotrijebiti različitu vrstu topivih sireva – od blage mozzarelle preko gaude do zrelog cheddara.

Posebnu hrskavost kruhu dat će – majoneza. Namažite je na kriške kruha umjesto maslaca i prepustite se uživanju.

Sastojci za tost sa sirom i kimchijem:

  • 60 g naribanog sira po želji,
  • 40 g ocijeđenog kimchija,
  • 2 kriške kruha,
  • 1 žlica majoneze,
  • 1 žlica maslaca

Priprema tosta sa sirom i kimchijem:

  1. U većoj tavi rastopite žlicu maslaca pa na njemu prepirjajte kimchi. Pirjajte ga svega nekoliko minuta da zagrijete fermentirani kineski kupus.
  2. Napravite u tavi mjesta i za kruh podalje od kimchija.
  3. Vanjsku stranu kruha premažite majonezom te stavite na zagrijanu tavu.
  4. Na obje kriške kruha stavite naribani sir, smanjite temperaturu na lagano i pecite tako oko pet do sedam minuta dok se sir ne rastopi.
  5. Prebacite zagrijani kimchi na jednu krišku kruha, a drugom je preklopite. Špatulom stisnite tost sendvič i pustite da se termički obradi do kraja, odnosno dok obje strane ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju.
  6. Poslužite odmah! Dobar tek!
Kopirati
Drag cursor here to close