Otvoren festival torti

Torte i to: Slatka večer u Mostaru

U Mostaru je večeras otvoren festival torti Torte i to
Lifestyle / Hrana | 22. 12. 2018. u 18:41 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Humanitarni festival kraljevskog okusa otvoren je večeras u Mostaru.

Naime, u organizaciji Udruge Kulturist iz Mostara i ove godine po četvrti put održava se kulturno- gastronomska manifestacija Festival torti "TORTE I TO'' u maloj dvorani Herceg Stjepan Kosača.

Foto: Bljesak.info / Festival torti 'Torte i to' u Mostaru
Foto: Bljesak.info / Festival torti 'Torte i to' u Mostaru

''Ovaj slatki festival je humanitarog karaktera i  prikupljena sredstva od prodaje torti koje su tu idu za bolesnu djecu. To je dio humanog dijela,  a dio edukativnog dijela je da sve žene koje su nekad doma pravile kolače danas su zaista postale dobre slastičarke, a mi smo ih prezentirali. Pokazujemo da su puno postigle u radu i da prate trendove slastičarstva i mogu reći da su danas zaista vrhunski slastičari koji mogu stati uz rame sa slastičarima velikih hotela'', rekla je Romela Bagarić organizatorica festivala.

Foto: Bljesak.info / Festival torti 'Torte i to' u Mostaru

Šefika Kevrić u Mostar je došla iz Jablanice, te predstavila svoju tortu u obliku Djeda Božićnaka.

''Bavim se slatkim hobijem sedam godina, uživam u tome i ispunjava me. Treći put sudjelujem na ovom festivalu. Uvijek se odazivam na ovakve akcije, poklonila sam što se može od srca'', rekla je Kevruć kojoj je slastičarstvo hobi.

Foto: Bljesak.info / Festival torti 'Torte i to' u Mostaru

''Ljudi najviše vole voćne i čokoladne torte, a izgled je bitan, svi biraju ono što djeca žele, fondan je glavni za ukrašavanje'', zaključila je.

Inače, poseban gost ovog Festivala je mađioničar Stefano Dinci i njegov gost finalist Supertalent Nova TV Hrvatske 2018 godine, Danijel Dzagos.

Kopirati
Drag cursor here to close