Bez pečenja

Temperature idu gore, vrijeme je za lagani desert: Voćne šnite gotove za tren oka

Pripremite kremu od vanilije. Mlijeko i slatko vrhnje miksajte s jednim pakiranjem gotove kreme za kremšnite, koju možete pronaći u gotovo svakoj trgovini.
Lifestyle / Hrana | 21. 05. 2023. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Temeprature se penju, a mi imamo sve manje vremena provoditi u kuhinji pored vrele pećnice. Zato je idealan prijedlog jednostavan kolač koji spaja hrskave lisnate kekse, laganu kremu i kiselkasto voće, a gotov je za tren oka.

Voćne šnite – sastojci:

Dva paketa lisnatog keksa
Za voćni sloj:

250 g šumskog voća
130 g šećera
25 g gustina + 3 žlice vode
2 paketa vanilin šećera
Za kremu od vanilije:

400 ml mlijeka
400 ml slatkog vrhnja
Pakiranje gotove kreme za kremšnite

Priprema:

Pripremite kremu od vanilije. Mlijeko i slatko vrhnje miksajte s jednim pakiranjem gotove kreme za kremšnite, koju možete pronaći u gotovo svakoj trgovini, piše Zadovoljna.

Pripremite voćni sloj. Pomiješajte voće i šećer pa prokuhajte. Usitnite štapnim mikserom kako biste dobili glatku teksturu. Dodajte mješavinu vode i gustina, a na samome kraju dodajte vanilin šećer.

Na redu je slaganje torte. Lisnate kekse, koje također možete pronaći u svakoj većoj trgovini, posložite na dno kalupa. Stavite pola žute kreme, pa dodajte voćni sloj, koji prekrijte s drugom polovicom žute kreme.

Na samome kraju dodajte još jedan sloj lisnatih keksa.

Ostavite u hladnjaku preko noći.

Savjet: Ako vam lisnati keksi nisu pri ruci, gotovo isti kolač možete napraviti s klasičnim lisnatim tijestom. Tijesto razvalajte i prepolovite po dužini. Koru pecite 20 minuta na 180 stupnjeva, prohladite i nastavite slagati kolač prema uputama.

 

Kopirati
Drag cursor here to close