Promocija

Sweden/USAID FARMA II projekt pokreće kampanju HRANA GURMANA

Kampanja će stoga promovirati 120 malih biznisa, uključujući 100 poljoprivrednih proizvođača, deset delikatesnih trgovina i deset restorana koji koriste domaće BH proizvode u svojoj kuhinji.
Lifestyle / Hrana | 01. 07. 2020. u 16:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sweden/USAID FARMA II projekt pokrenuo je kampanju za informiranje javnosti pod nazivom HRANA GURMANA. Tijekom sljedeća tri mjeseca kampanja će promovirati visokokvalitetne prehrambene proizvode iz cijele BiH, dok će prirodna kozmetika biti promovirana pod srodnim sloganom.

Kriza uzrokovana koronavirusom i višemjesečni prekid rada HoReCa sektora doveli su do velikog smanjenja prodaje i potrošnje delikatesnih i gurmanskih proizvoda koje proizvode mali biznisi. Male delikatesne trgovine također su zabilježile ozbiljan pad prometa.

Prema Redovnom ekonomskom izvještaju Svjetske banke o Zapadnom Balkanu iz proljeća 2020. godine, 72 posto mikro poduzeća i 66 posto malih poduzeća na Balkanu izjavilo je da je utjecaj krize bio izrazito negativan na njihovo poslovanje.

Kampanja će stoga promovirati 120 malih biznisa, uključujući 100 poljoprivrednih proizvođača, deset delikatesnih trgovina i deset restorana koji koriste domaće BH proizvode u svojoj kuhinji. Ovo će pomoći malim biznisima u BiH da se nose s posljedicama pandemije COVID-19 i prošire svoju bazu kupaca.

Nedavna anketa, koju je Valicon proveo tijekom pandemije, pokazala je da čak 85 posto potrošača u BiH smatra da treba kupovati domaće proizvode, 72 posto ih je navelo da već kupuju više domaćih proizvoda, dok je 50 posto izrazilo spremnost platiti više za domaći proizvod.

Kampanjom HRANA GURMANA, Sweden/USAID FARMA II projekt želi skrenuti pažnju potrošača u Bosni i Hercegovini na neke od najboljih domaćih proizvođača i njihove proizvode. Cilj je povezati ljubitelje ukusne i zdrave hrane s najboljim proizvodima koje Bosna i Hercegovina može ponuditi, te trgovinama i restoranima koji ih nude.

Kampanja HRANA GURMANA promovirati će se na društvenim mrežama i web stranici Sweden/USAID FARMA II projekta. Kampanja će pričati priče o kvalitetnim proizvodima, njihovom okusu i idejama, mjestima i ljudima koji su doveli do njihovog nastanka.

U narednih nekoliko dana FARMA II projekt objaviti će javni poziv u kojem će pozvati sve BH proizvođače koji ispunjavaju uvjete da se pridruže kampanji. Poziv će biti objavljen na kanalima društvenih medija kampanje i web stranici Sweden/USAID FARMA II projekta.

Kampanja će koristiti sljedeće društvene medije:

1. Facebook
2. Instagram
3. Twitter
4. YouTube
5. LinkedIn

Kopirati
Drag cursor here to close