Recept

Štrudla s kremom od vanilije za prste polizati

Zarolati kore u štrudlu te premjestiti na protvan prekriven papirom za pečenje. Premazati štrudle s uljem te ih staviti peći u zagrijanu pećnicu s ventilatorom na 180 stupnjeva 20 minuta.
Lifestyle / Hrana | 21. 10. 2020. u 14:01 Bljesak.info
Vanil krem štrudla - odličan recept od gotovih kora

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Recept za slatkiš čija priprema nije komplicirana uvijek je dobrodošao u svakoj kuhinji.

Tako na na YouTube kanalu Receptura možete pronaći pripremu krem štrudle od vanilije – koja se čini lagana, a šanse da ne uspije su male. Takve recepte zasigurno svi vole.

Video ovog recepta pregledan je više od 700 tisuća puta, a komentari korisnica i korisnika odzvanjaju oduševljenjem, piše miss7.24sata.hr.


Sastojci za krem štrudlu:

12 komada kora za savijače

Smjesa za premazivanje:

3 jaja
3 jušne žlice šećera
200 ml ulja
200 ml jogurta
100 g griza
1 vrećica praška za pecivo

Nadjev od pudinga:

1 litra mlijeka
3 pudinga od vanilije
9 jušnih žlica šećera

Za ukrašavanje:

šećer u prahu

Priprema:

1. Prvo skuhajte puding prema uputama proizvođača, a kad je gotov prekriti ga prozirnom folijom da se ne stvara korica i pustiti da se prohladi ili ga svako malo promiješati da se ne stvori korica.

2. Sada treba raditi kremu za premazivanje: Odvojiti žumanjke od bjelanjaka, u bjelanjke dodati šećer te istući u snijeg. U snijeg zatim ubaciti žumanjke, kratko izmiksati, pa dodati ulje i opet promiješati. Dodati griz i prašak za pecivo i miksati, dodati jogurt i sve skupa pomiješati.

3. Na podlogu staviti prvu koru i namazati je s 4 do 5 žlica smjese te je prekriti s novom korom. Isto napraviti s drugom i preko nje staviti treću koru, a zatim treba izvagati 250 grama skuhanog pudinga te ga rasporediti na rub treće kore. Zarolati kore u štrudlu te premjestiti na protvan prekriven papirom za pečenje. Premazati štrudle s uljem te ih staviti peći u zagrijanu pećnicu s ventilatorom na 180 stupnjeva 20 minuta. Kad se ohlade narežite ih i pospite šećerom u prahu.

Dobar tek!

 

Kopirati
Drag cursor here to close