Dobar tek

Što je doručkovala jedna od najstarijih žena na svijetu?

Probudila bi se oko pola 10 i doručkovala bi do pola 11. Svako jutro bi jela isti doručak….
Lifestyle / Hrana | 02. 05. 2022. u 13:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Doručak je najvažniji obrok tijekom dana i nikako ga se ne bi trebalo preskakati, piše Kayla Garritano u tekstu za Yahoo Life navodeći kako jutarnji obrok osigurava energiju za cijeli dan, a može i pomoći sa smanjivanjem masti na stomaku i popraviti imunitet što je vjerojatno glavna komponenta dugog i zdravog života.

Susannah Mushatt Jones, jedna od najstarijih žena na svetu, maksimalno je iskoristila prednosti doručka. Smatrala je da je dugovala svoju dugovječnost određenoj vrsti hrane koju je jela svakodnevno.

Naime, razlog zbog kog je Jones doživjela 116 je taj što je svaki dan jela slaninu.

Susannah je rođena u srpnju 1899. godine, a preminula je 2016. godine, samo nekoliko mjeseci prije svog 117. rođendana. Njena jutarnja rutina je oduvijek bila ista.

Probudila bi se oko pola 10 i doručkovala bi do pola 11. Svako jutro bi jela isti doručak koji se sastojao od kajgane i slanine.

Njena sestričina Lois Judge je rekla da bi „tetka mogla da jede slaninu po cijeli dan“.

No, koliko god slanina bila je ukusna, mnogi od nas ne mogu zamisliti da je jedu baš svako jutro jer spada u jaču hranu.

Međutim, klinika iz Clevelanda kaže da slanina zapravo ima dosta nutritivnih vrijednosti zbog kojih bi mogli razmisliti o tome da je počnemo konzumirati svako jutro.

Jedna porcija slanine ima otprilike 20 grama proteina, a također sadrži i kompleks vitamina B koji pomaže u prevenciji infekcija i čini naše stanice zdravijim.

Video: EVO ŠTO SVE LIJEČI SLANINA!!!

Također, ovaj kompleks vitamina pomaže mnogim enzimima da funkcioniraju ispravno, uključujući i otpuštanje energije iz ugljenih hidrata i masti, i stvaranje zdravih amino-kiselina koje sudjeluju u stvaranju proteina.

Vitamin B također pomaže u prenošenju kisika i energetski punih nutritivnih sastojaka po cijelom tijelu.

Klinika iz Clevelanda također napominje da se u slanini od svinjetine nalazi selenij, mineral koji aktivira određene proteine koji su povezani sa sprečavanjem raka, a slanina još sadrži i finu količinu cinka koji pomaže u kontroli gena.

Inače, Jones je poslije doručka obično imala još dva obroka.

Za ručak bi jela voće, a večerala bi oko pola šest popodne i za taj obrok bi uglavnom pojela meso, povrće i krumpir.

Kopirati
Drag cursor here to close