Napunite ih kao profić

Sočna pileća prsa sa sirom i slaninom

Pileća prsa su zahvalna namirnica za punjenje i kombiniranje s najrazličitijim povrćem, začinskim biljem ili sirom, a najbolje je od svega što ne traže veliku vještinu u kuhinji.
Lifestyle / Hrana | 24. 08. 2021. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Jednostavne recepte s piletinom koji lako mogu nahraniti i veće društvo dobro je uvijek imati negdje u kuhinji kad zatreba inspiracija za neodoljiv ručak...

Pileća prsa su zahvalna namirnica za punjenje i kombiniranje s najrazličitijim povrćem, začinskim biljem ili sirom, a najbolje je od svega što ne traže veliku vještinu u kuhinji. Kombinacija piletine, kozjeg sira i slanine provjereno je ukusna, a za kompletan ručak uključite i tikvice, krumpire i cherry rajčice.

Sastojci za punjena pileća prsa s kozjim sirom i povrćem:

600 g pilećih prsa

120 g kozjeg sira

12 kriški slanine

10 grančica timijana

200 g tikvica

200 g cherry rajčica

1 kg krumpira

4 češnja češnjaka

60 g crnih i zelenih maslina

100 g maslaca

vlasac za posipanje

sol, papar, mljevena paprika

maslinovo ulje

Priprema:

Pileća prsa prerežite uzdužno na tanje odreske i lagano ih istucite preko folije ili plastične vrećice čekićem za meso, začinite soli i paprom.

Kozji sir narežite na komade. Na rubove mesa stavite kriške slanine, a na sredinu stavite sir i grančicu timijana. Zamotajte kao roladicu i omotajte slaninom. Osigurajte čačkalicom. 3. Tikvice narežite na ploške, a rajčice prepolovite. Krumpir ogulite, narežite na manje komade, stavite u lonac, zalijte vodom, posolite i kuhajte oko 35 minuta.

Cijele režnjeve češnjaka kratko popržite na maslinovom ulju. Dodajte sjeckane tikvice i pržite sa svake strane oko 3 minute. Nakon 2 minute dodajte rajčice, posolite i zajedno pržite oko 1 minutu.

Meso sa svake strane pržite u vrućem ulju oko 3 minute. Nakon pečenja stavite u tavu s povrćem, dodajte masline, preostali timijan i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 ° C oko 20 minuta.

Krumpir ocijedite, dodajte maslac i zgnječite. Gotove rolice poslužite ukrašene timijanom uz pire krumpir posut vlascem.

 

Kopirati
Drag cursor here to close