Evo i kako

Savršena poza za jedenje burgera - da vam ništa ne ispadne van

Stručnjaci su uočili da hamburger najčešće jedemo tako da svim prstima obuhvatimo pecivo u krug i čvrsto pritisnemo pecivo, zbog čega ispadaju sastojci.
Lifestyle / Hrana | 29. 06. 2022. u 18:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hamburgeri se danas jedu u cijelom svijetu. Pljeskavica koja se stavlja u okruglo pecivo, a zatim joj se dodaju razni umaci, povrće i ostali dodaci, osvojila je velike i male, stare i mlade.

Iako se burgeri smatraju američkim izumom, legenda kaže kako su tamo zapravo stigli iz Hamburga, po kojem su navodno i dobili ime.

Put do SAD-a hamburger je pronašao preko imigranata koji su na brodu jeli mljeveno meso sa začinima, lukom i komadićima kruha, a američka posada ga je nazvala "odrezak na hamburški način".

Prvi burger napravio je Louis Lassen davne 1900. godine, a prvi moderni hamburger kakav danas poznajemo napravljen je 1916. godine kada je kuhar Walter A. Anderson napravio okruglo pecivo i između njega stavio komad govedine. Njegov White Castle postao je prvi američki lanac brze prehrane.

Popularizaciji hamburgera svakako su pridonijela i braća McDonald koja su 1940-ih otvorili prvi burger drive in bar, kao i Ray Kroc, "kralj hamburgera", zbog kojeg je McDonald's danas to što jest. Sve ostalo je povijest. U posljednjih nekoliko godina burgeri su i u Hrvatskoj doživjeli pravi procvat kad se počelo otvarati sve više burger barova.

Jeste li znali da postoji savršena poza za držanje hamburgera koja vam omogućuje da uživate u svim sastojcima a istovremeno ne zaprljate sebe, prijatelje, kuhinju ili burger bar?

Stručnjaci su uočili da hamburger najčešće jedemo tako da svim prstima obuhvatimo pecivo u krug i čvrsto pritisnemo pecivo, zbog čega ispadaju sastojci.

Eksperiment je pokazao kako bi umjesto te tehnike bilo puno bolje srednja tri prsta obje ruke položiti na gornji dio peciva. Istovremeno, palčeve i male prste obje ruke položite na donji dio hamburgera i na taj način ga stabilizirajte. 

Kopirati
Drag cursor here to close