Recept slavnog kuhara

S ovim omletom nećete pogriješiti, Jamie Oliver zna najbolje

Recept kojeg je britanski chef podijelio na Instagramu brzo je doživio milijunske preglede. Za početak, Jamie je tavu promjera 20 cm stavio zagrijavati na srednje jak plamen.
Lifestyle / Hrana | 03. 06. 2022. u 20:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fini ukusni omlet definitivno je doručak dostojan šampiona, ali zahtjevnost njegove pripreme u ranim jutarnjim satima može nas i pomalo obeshrabriti. Srećom, jedan od najslavnijih kuhara Jaime Oliver podijelio je recept za omlet kojeg možete zgotoviti za samo 45 sekundi i tako opskrbljena proteinima i energijom krenuti u radni dan, piše 24sata.

Recept kojeg je britanski chef podijelio na Instagramu brzo je doživio milijunske preglede. Za početak, Jamie je tavu promjera 20 cm stavio zagrijavati na srednje jak plamen, a zatim je dodao žlicu maslinovog ulja. Usput, prethodno zagrijavanje tave je i preduvjet da brzo zgotoviš ovo fino jelo.

Zatim je razbio dva jaja u zdjelici, dodao im prstohvat soli i papra te ih razgradio uz pomoć vilice. Očito, ne moraš vladati vještinom istodobnog razbijanja dva jaja poput njega, ali ako uspiješ i to će ti uštedjeti dvije, tri sekunde vremena.

Tučena jaja Jamie je zatim ulio u zagrijanu tavu te ih ravnomjerno rasporedio po dnu. Kada su lagano uhvatila koricu na dnu, preko jaja je zatim posuo ribani cheddar sir. Netom prije nego što se sir potpuno rastopio, tavu je uklonio s plamena i dopustio da zaostala toplina dovrši posao. Zatim je uz pomoć silikonske lopatice presavio omlet nekoliko puta tako da sir ostane u sredini.

Gotov omlet je servirao na tostirani kruh bez previše zamaranja o izgledu jela, jer što je najvažnije – sigurno je ukusno i fino!

''Ono što ste napravili je potencijalno najbolji omlet na svijetu'', rekao je Jaime u videu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver)

Kopirati
Drag cursor here to close