Super ukusno

Rimske njoke - Savršeni prilog dostojan svečanog ručka

Sa samo nekoliko sastojaka pripremite kraljevski prilog koji se jednako dobro snalazi s pečenjem, kao i povrćem ili omiljenim kremastim umakom.
Lifestyle / Hrana | 08. 01. 2022. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rimske njoke - Savršeni prilog dostojan svečanog ručka

Rimski njoki spas su kad vam se jede nešto brzo i fino, ali i odličan prilog kad vam zatreba nešto efektno i fino. Za pripremu se ne koristi krumpir, nego pšenična krupica, a slast pružaju parmezan i maslac.

Sastojci za rimske njoke:

1 l mlijeka

½ žličice soli

250 g pšenične krupice

150 g parmezana

2 žumanjka

3 žlice maslaca

1 prstohvat kajenskog papra ili čilija

2 žlice parmezana za posipanje

Priprema:

Ulijte mlijeko u posudu i dodajte sol pa zagrijte dok gotovo ne zakuha. Kad se pojave mjehurići, umiješajte krupicu žustro miješajući oko 20 sekundi pa smanjite vatru i nastavite miješati dok se ne zgusne pa maknite s vatre. Umiješajte maslac, naribani parmezan i žumanjke brzo miješajući kako se žumanjci ne bi zgrušali.

Prebacite smjesu u pripremljeni lim za pečenje, ravnomjerno je rasporedite i prekrijte plastičnom folijom. Ostavite u hladnjaku oko pola sata dok se ne stisne.

Namastite posudu za pečenje maslacem. Oblikujte kalupima krugove od smjese pa ih složite u posudu za pečenje. Premažite rastopljenim maslacem i pospite kajenskim paprom te parmezanom.

Pecite oko 25 minuta u pećnici na 200 °C pa kratko zapecite na gornjoj rešetki da uhvate boju.

Kopirati
Drag cursor here to close