Pola ti, pola Vlada

Rimac u britanskom restoranu ostao iznenađen iznosom na računu

Kako bi potaknula Britance (i njihove goste) da ponovno krenu u restorane i pubove, britanska vlada osmislila je mjeru pomoći
Lifestyle / Hrana | 14. 08. 2020. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već je uobičajena pojava da se tijekom ljeta na društvenim mrežama pojavljuju fotografije računa iz restorana koji su i po nekoliko puta veći od uobičajenih, posebice na Jadranu.

Ove godine situacija je nešto drugačija jer se svi bore za svakog gosta. No posebna je situacija u Velikoj Britaniji koja je zbog mjera sprječavanja epidemije koronavirusa dugo branila restoranima i pubovima da otvore svoja vrata.

Tako je Mate Rimac tijekom svog boravka u Velikoj Britaniji doživio iznenađenje i objavio račun iz restorana na svom Facebooku. Ovaj se put nije radilo o neugodnom, već veoma ugodnom iznenađenju.

Naime, račun je bio upola manji od onoga što su očekivali. Polovicu troška platila je britanska vlada.

Kako bi potaknula Britance (i njihove goste) da ponovno krenu u restorane i pubove, britanska vlada osmislila je mjeru pomoći kroz koju podmiruje polovicu računa (do 10 funti po osobi). Mjera se odnosi samo na konzumaciju hrane i pića u restoranu ili pubu te samo tijekom ponedjeljka, utorka i srijede, kad je i inače posjećenost tim ugostiteljskim objektima manja.

Mjera će trajati sve do kraja kolovoza, a britanska se vlada nada da će tako barem malo ublažiti posljedice koje je koronavirus ostavio na britansko gospodarstvo, zbog čega je Britanija i službeno ušla u recesiju nakon 11 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close