Ne može ljepše

Recept koji je osvojio Internet: Čokoladni češeri

Lifestyle / Hrana | 25. 11. 2023. u 17:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: @my_hugge_dream / Čokoladni češeri

Blagdansko razdoblje sa sobom donosi dozu radosti, veselja, cozy ugođaja i jedne posebne atmosfere. Vrijeme je to kada dane i večeri provodimo s najmilijima, a kako bismo upotpunili blagdanski ugođaj, svakako volimo pripremati i domaće kolače.

Nema ničeg ljepšeg od mirisa toplih slastica koji ispunjava dom i savršeno se spaja s mirisom jelke. Journal je pronašao jednostavan recept za preslatke božićne kolače – čokoladni češeri svidjet će se djeci, ali i odraslima.

Nekako s početkom prosinca planiramo što ćemo pripremati i kako upotpuniti blagdanski stol. Neki igraju na sigurno i pripremaju već dobro uvježbane delicije, dok drugi traže inspiraciju. Mi pripadamo ovoj drugoj skupini. Trudimo se isprobati neke nove recepte, a ima li išta bolje ako k tome priprema nije prezahtjevna?

U ovo predblagdansko vrijeme društvene mreže preplavljene su raznovrsnim receptima, a ove sezone kao apsolutni hit izdvajamo neodoljive božićne čokoladne češere.

Osim što izgledaju kao božićna dekoracija koja će se savršeno uklopiti na blagdanskom stolu, oduševit će vas i okusom. K tome, za pripremu ovog kolačića potrebna su vam samo tri sastojka i mrvicu strpljenja.

Naime, čokoladni češeri se ne peku, a ukrašavate ih čokoladnim pahuljicama koje igraju ključnu ulogu u vizualnom izgledu kolača. U izradi vam mogu pomoći i mališani koji će se sigurno dobro zabaviti. Recept donosimo u nastavku, a mi ćemo ga sigurno isprobati već danas.

Sastojci:

  • 200 g krem sira,
  • 200 g tamnih keksa s punjenjem (po želji),
  • Čokoladne pahuljice u obliku listića za češere

Priprema:

  1. Kekse stavite u posudu i usitnite ih na što sitnije komadiće, a potom dodajte sirni namaz. Sve zajedno pomiješajte dok se smjesa ne sjedini. Po želji možete dodati i aromu vanilije ili cimeta.
  2. Kad ste dobili čvršću smjesu, vadite kuglicu po kuglicu i rukama oblikujte smjesu da poprimi oblik češera.
  3. Nakon toga, zadnji i možda 'najzahtjevniji dio' – čokoladne pahuljice nižite odozdo prema gore sve dok ne dobijete pravi izgled češera!
  4. Za pravi božićni izgled, češere pospite šećerom u prahu ili kokosovim šećerom.
Kopirati
Drag cursor here to close