"Iz Nahline halal kuhinje"

Prva hrvatska halal kuharica predstavlja se u Mostaru

Halal kuharica predstavlja se okviru projekta "Zdravlje prije svega'',
Lifestyle / Hrana | 07. 10. 2019. u 11:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promocija prve Halal kuharice "Iz Nahline halal kuhinje" održat će se u utorak u Velikoj dvorani Kulturnog centra Kralj Fahd u Mostaru, s početkom u 18 sati.

Halal kuharica predstavlja se okviru projekta "Zdravlje prije svega'', organizatora Kulturno-edukativnog centra za ženu Sehara u suradnji s Odjelom za brak i obitelji pod pokroviteljstvom Muftijstva mostarskog.

''Iz Nahline halal  kuhinje'' je, kako navode, jedinstvena kuharica, a njezin cilj je promoviranje halal prehrane i podizanja svijesti o njenoj važnosti. Kuharicu su napisale žene Vijeća Medžlisa IZ Sisak "Nahla", a izdavač je Centar za certificiranje halal kvalitete iz Hrvatske.

Halal predstavlja, tvrde organizatori, ono što je čisto i sigurno, stoga i halal kuhinja podrazumijeva jesti zdravo, kvalitetno, umjereno i raznovrsno, što je u skladu s islamskim principima kao i sa suvremenim načelima pravilne prehrane.

Kako se sve vodi računa o  zdravoj hrani, tako je i halal hrana sve prisutnija. Stručnjaci je, navode, preporučuju svima upravo zbog njenih zdravih i raznovrsnih sastojaka, bez obzira na vjersku ili bilo koju drugu pripadnost.

U kuharici će se naći preko 80 recepata.

''Ovo je kuharica s preko osamdeset recepata tradicionalne i moderne kuhinje koje su autorice ili same osmislile ili ih obogatile svojim vlastitim idejama, a pečat njezinoj unikatnosti i vrijednosti dala su dvojica stručnih recenzenata, chef  Goran Raguž i chef Nihad Mameledzija koji je ujedno i promotor kuharice na mostarskoj promociji'', stoji u pozivu.

Posebne gošće večeri su urednice i profesorice, Zrinka Hafizovic i Ilvana Crnkić.

Kopirati
Drag cursor here to close