Isprobaj i ti

Predobar kolač s jabukama, baš za vikenda

Ovaj kolač s jabukama nije samo instant trend, već poslastica za sva vremena!
Lifestyle / Hrana | 19. 01. 2024. u 18:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Primamljivi kolač s "nevidljivim" jabukama već neko nam vrijeme iskače na svim društvenim mrežama. Riječ je o vrlo jednostavnoj kombinaciji tanko narezanih jabuka i brzinskog tijesta, čija priprema traje 15-ak minuta.

Ostatak će posla obaviti pećnica, a na tebi je samo da se strpiš dok se ohladi i da dobro promisliš hoćeš li ga poslužiti s karamelom, sladoledom ili tučenim vrhnjem.   

Sastojci:

1 kg slatkih jabuka

3 jaja (M)

80 g šećera

30 g rastopljenog maslaca

150 ml mlijeka

1 žličica ekstrakta vanilije

120 g brašna

1/2 žličice praška za pecivo

prstohvat soli  

Postupak:

Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva, a kalup za kruh (cca 25 x 10 cm) obloži papirom za pečenje. Jabuke oguli, nareži na četvrtine, a potom uz pomoć mandoline na vrlo tanke kriške (cca 2 mm). 

Izmiksaj jaja sa šećerom pa dodaj jedno po jedno jaje. Dodaj mlijeko, maslac i ekstrakt vanilije pa još kratko miksaj kako bi se sastojci sjedinili. Dodaj brašno pomiješano s praškom za pecivo i soli pa dobro promiješaj drvenom žlicom.

Na kraju u smjesu dodaj tanko narezane jabuke i pažljivo promiješaj. Jabuke rasporedi u kalup i prelij ih ostatkom smjese. Peci otprilike 50 minuta, pazeći da vrh ne zagori.

Ako primijetiš da kolač prebrzo poprima boju, pokrij ga listom aluminijske folije. Pričekaj da se kolač u potpunosti ohladi prije rezanja i čuvaj ga u hladnjaku.

Kopirati
Drag cursor here to close