Aromatične limunade

Poboljšani klasik

Svježe iscijeđeni limunov sok, pomiješan sa sezonskim svježim voćem, začinima i šećernim sirupima, klasičnoj limunadi daje novo lice
Lifestyle / Hrana | 16. 07. 2023. u 13:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U kombinaciji s limunom dobra je metvica, dinja, naranča, lubenica i krastavac. Osebujan okus đumbira nedostižan je u raznim varijantama limunada. Pomiješaj ga s limunovim sokom, ploškama limete i dinje.

Naribaj đumbir zajedno s korom i sa sokom iz srži prebaci u posudu, te pospi smeđim šećerom.

Dodaj oguljenu limunovu koricu, zgnječi, prelij limunovim sokom, ulij mineralnu vodu, procijedi i klasičnu limunadu pretvori u bezalkoholno đumbirovo pivo. Poslužite ga s ledom i listićima mente, savjetuje Gastro.

Iskoristite ploške povrća, svježeg krastavca ili celera, kojeg usitnite u blenderu zajedno s komadima cijelog limuna.

Procijedi, razrijedi vodom i zasladi. Aromatične biljke koje će začiniti ljetne kapi slatke limunade su bazga, metvica i timijan. Hladno osvježenje pruža napitak od mineralne vode, limunovog soka i bosiljka s drobljenim ledom. Bosiljak je odličan u limunadi s jagodama, ili sa sokom od limuna i medom. Ubaciti možete i štapić cimeta, ribani đumbir ili prstohvat čilija.
Žarku, ljetnu boju limunadama će dati voće poput jagoda, trešanja, višanja, borovnica ili ribizla. Prije nego što ubaciš borovnice u čašu s limunadom i bazgom, zamrznite ih, a ostalo voće smrznuto usitni u blenderu, kao kod pripreme smoothieja. Iskoristi neke trikove koktel majstora, poput usitnjenog leda, odaberi voće ili neku drugu bazu za pripremu limunade i utakni plošku citrusa na rub čaše.

Osim šećernog sirupa, iscijeđeni limunov sok možete zasladiti i sirupom od bazge, naranče, lavande, višnje i jagode. Zdravija varijanta je med ili neki drugi prirodni zaslađivač.

 

Kopirati
Drag cursor here to close