Toplo, fino i ukusno

Petak je idealan za ukusan brzinski ručak: Tjestenina po receptu Marthe Stewart

Krem sir, maslac, parmezan i nešto vode od kuhanja tjestenine tvore dekadentni umak za koji nikad ne biste pogodili da se tako jednostavno priprema'', poručuje Martha.
Lifestyle / Hrana | 20. 01. 2023. u 09:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvor: Instagram / Penne s brokulom

Ponekad imate dovoljno vremena i da vam se nakuhavati fina jela satima, no postoje i dani kada to ne stignete ili vam se jednostavno ne da, umorni ste i samo želite pojesti nešto fino, toplo i brzo gotovo.

S time se slaže i slavna američka kulinarska zvijezda, 81-godišnja Martha Stewart koja za takve trenutke predlaže ovo brzo i jednostavno jelo – tjesteninu sa sirom i brokulom, piše Miss7.hr

"Postoje dani, posebno zimi, i posebno početkom nove godine kada nam treba samo neko jednostavno jelo koje oduševljava okusom i brzo je gotovo. Za takve dane osmislila sam ovaj recept za lažne makarone sa sirom, zapravo brzu tjesteninu sa sirom i brokulom koja je gotova za samo 20 minuta i sve se kuha u jednom loncu.

Krem sir, maslac, parmezan i nešto vode od kuhanja tjestenine tvore dekadentni umak za koji nikad ne biste pogodili da se tako jednostavno priprema'', poručuje Martha.

Penne sa sirom i brokulom

Sastojci (za 2 osobe):

120 g penna

sol, svježe mljeveni crni papar

1 i ½ šalica svježe ili zamrznute brokule

80 g krem sira

1 žlice maslaca

15 g svježe naribanog sira parmigiano reggiano + dodatno za serviranje

Priprema:

Skuhajte tjesteninu, no kuhaj je 2 minute kraće nego što piše u uputama na pakiranju. Penne procijedite, poklopi i drži na toplom te sačuvaj najmanje 1 šalicu vode od kuhanja tjestenine.

Brokulu skuhaj i ocijedi.

Vratite lonac na vatru, ulij 2/3 šalice sačuvane vode od kuhanja tjestenine, u to ubacitekrem sir i maslac. Kuhaj, uz stalno miješanje dok ne dobiješ glatku jednoličnu smjesu koja treba početi ključati.

Maknite umak s vatre, dodaj mu ribani sir, tjesteninu i brokulu. Dodaj još vode od kuhanja penna - umak ne smije biti prerijedak, ali niti pregust. Posluži s još malo naribanog sira i svježe mljevenim paprom.

Kopirati
Drag cursor here to close