Jako ukusno

Pečena piletina na krumpiru s limunom i maslacom - po receptu Chrissy Teigen

Chrissy svakodnevno na svom Instagramu objavljuje storyje iz kuhinje kako priprema ukusnu hranu.
Lifestyle / Hrana | 30. 07. 2020. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Instragaram / Pečena piletina po receptu Chrissy Teigen

Voditeljica i bivša manekenka Chrissy Teigen izdala je kuharicu, ali i liniju posuđa te je postala pravi foodie.. Osim što nas na Twitteru i Instagramu svakodnevno zabavlja s obiteljskim situacijama, također imamo priliku gledati i kako priprema ukusnu hranu. Na svojoj internetskoj stranici, Chrissy dijeli zanimljive recepte, a za oko je zapeo recept za ukusnu piletinu.

Mnogo puta znamo pronaći neki recept iz kojeg stoje poznate osobe, no čini nam se prekompliciran za napraviti. To nije slučaj kad su u pitanju recepti poznate voditeljice i bivše manekenke Chrissy Teigen, supruge pjevača Johna Legenda.

Chrissy svakodnevno na svom Instagramu objavljuje storyje iz kuhinje kako priprema ukusnu hranu, a većina se može pronaći u kuharici ''Cravings: Hungry for More'' koju je izdala prošle godine. Osim kuharice, ima i svoju liniju posuđa te web stranicu na kojoj se mogu pronaći recepti, piše portal miss7.

Recept za pečenu piletinu s maslacem i začinima uz dodatak krumpira je osvojio na prvu, a vjerujemo da će i tebe. U nastavku donosimo što ti je sve potrebno te cijeli proces pripreme.

Za samu pripremu ti je potrebno svega deset minuta i točno sat vremena za pečenje na oko 70 stupnjeva. 

Sastojci:

1 komad omekšanog maslaca (ne otopljenog!)

2 žlice sitno sjeckanog češnjaka 

pola žlice soli (+ još soli za kasnije)

1 žlica nasjeckanog peršina

1 limun

4 komada piletine s kožom (može i batak)

crni papar

700 grama malog crvenog krumpira

maslinovo ulje po želji

Postupak: 

U zdjeli pomiješaj maslac, češnjak, peršin i sol. Smjesi dodaj limunovu koricu te dobro promiješaj dok se sve ne sjedini. Također, istisni i pola limuna, samo pazi da ti ne upadnu koštice. Komade piletine osuši papirnatim ručnikom te ih dobro začini s paprom i soli te ostavi da odstoje. 

Foto:Instragaram / U zdjeli pomiješaj maslac, češnjak, peršin i sol

Operi, osuši i nareži krumpir na ploške, samo pazi da ne budu pretanki. Idealna je srednja debljina.  Uzmi 2 velike žlice maslaca pomiješanog sa začinima i raširi ga po cijeloj posudi u kojoj ćeš peći. Na maslac u posudi poredaj krumpir u krug tako da se preklapaju te ih začini sa soli, paprom, a možeš po želji dodati i maslinovog ulja.

Foto:Instragaram / Na maslac u posudi poredaj krumpir u krug

Na krumpir stavi komade piletine koje ćeš zatim premazati ostatkom maslaca i začina te ćeš za kraj na svaki komad piletine staviti komad limuna.

Foto:Instragaram / Na krumpir stavi komade piletine koje ćeš zatim premazati ostatkom maslaca

Posudu ubaci u pećnicu na jedan sat dok piletina ne dobije lijepu zlatnu boju te dok krumpir ne porumeni i ne dobije hrskavu koricu. Temperatura pećnice mora biti oko 70 stupnjeva kako bi se to dogodilo, a ne moraš ju otvarati više od jednom ili dvaput. Kad to napraviš, nagni posudu, a ulje to jest otopljeni maslac žlicom prelij preko krumpira i mesa.

Foto:Instragaram / Otopljeni maslac žlicom prelij preko krumpira i mesa.
Kopirati
Drag cursor here to close