Recept za fino jelo

Pašta fažol pravo je zimsko jelo koje će te ugrijati

Dobar grah s tjesteninom je jelo kojem se veselimo u baš svako doba godine, a posebno zimi
Lifestyle / Hrana | 05. 01. 2022. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pašta fažol pravo je zimsko jelo koje će te ugrijati

Jednostavna priprema i isti takvi sastojci savršen su recept za dobar ručak. Spoji omiljeni oblik tjestenine s grahom, a zatim dodaj i začine koji će ih sljubiti na najbolji mogući način. Za vrijeme užurbanih dana suhi grah možeš zamijeniti onim iz konzerve te na taj način maksimalno ubrzati vrijeme pripreme.

Sastojci:

500 g graha

1 luk

2 mrkve

Manji komad celera

2 lovorova lista

Maslinovo ulje

350 g tjestenine

2 žlice pelata

100 g pancete

4 češnja češnjaka

1 vezica peršina

Papar

Sol

Priprema:

Grah namoči preko noći. Ako si to zaboravila učiniti, namoči ga barem 30 minuta prije kuhanja u toploj vodi. Stavi ga kuhati u hladnu vodu. Nakon što zavrije neka ključa 10 minuta pa prvu vodu baci. U loncu u kojem ćeš dalje kuhati grah, prvo na maslinovom ulju preprži sitno sjeckani luk i celer te mrkvu sjeckanu na manje komadiće. Stavi i lovor pa sve dinstaj otprilike 5 - 7 minuta.

U to ubaci grah i sve prelij vodom. Pusti da grah kuha. U blenderu ili sjeckalici smiksaj pancetu, češnjak i peršin da dobiješ teksturu paste. Kada je grah na pola kuhan, ubaci pripremljenu pastu i dodaj koncentrat rajčice. Posoli, popapri i pusti da se krčka. Pred kraj ukuhaj tjesteninu. 

Ako želiš dodati suho meso, stavi ga kuhati u vrijeme kada i grah, nek se kuha s njim. Ako želiš dodati finu kobasicu, stavi je pred kraj kuhanja. Dobar tek!

Kopirati
Drag cursor here to close