Slatko-slana kombinacija

Ovo vam se neće svidjeti - kandirani pršut je navodno neodoljiva slano-slatka kombinacija

Kandirani pršut je novi trend koji dolazi sa sjevernoameričkog kontinenta, a koji donosi navodno idealnu slatko-slanu kombinaciju
Lifestyle / Hrana | 14. 05. 2021. u 14:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pršut mnogi ubrajaju u omiljeni trajni suhomesnati proizvod. Do sada je u domaćim okvirima najveća kontroverza vezana uz njegovu konzumaciju bila ona koja spominje odstranjivane "bijelog s pršuta".

No, čini se kako bi nova ideja koja dolazi sa sjevernoameričkog kontinenta mogla dodati još jednu stavku.

Slatki, odnosno preciznije rečeno slano-slatki, pršut navodno je prava poslastica, piše Miss.7. Priprema se tako da zašećeriš pršut i staviš ga u pećnicu na 12-15 minuta na 180 stupnjeva. Budući da kriške mogu vrlo lako pregorjeti važno je obratiti na njih pažnju tijekom pečenja. I to je sva mudrost! Možeš uživati u ovoj hrskavoj "poslastici".

Ako si se pitala što još možeš učiniti s ovakvom inačicom pršuta, kuhari preporučuju da ga dodaš u salatu, tjesteninu ili jednostavno njime upotpuniš pizzu.

Također, tvrde da će uz krišku sira i zelenu salatu tvoriti iznimno ukusan sendvič. Za kraj, kako bi bila sigurna da će ti uspjeti priprema kandiranog pršuta, savjetuju ti da obavezno slijediš ove dvije smjernice: izaberi pršut bolje kvalitete i ne skidaj oči s pećnice! Bi li isprobali ovo jelo?

Kopirati
Drag cursor here to close