Mali zaokret

Ovo je sjajno! Buhtle punjene jabukama

Iako klasična punjenja koja uključuju pekmez i čokoladu itekako nas vesele, odlučili smo se okušati i u ovoj slatkoj varijanti.
Lifestyle / Hrana | 12. 10. 2020. u 18:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sezona jabuka donosi nam neke sjajne recepte, a buhtle s punjenjem od jabuka zasigurno su jedan od najdražih. Iako nas klasična punjenja koja uključuju pekmez i čokoladu itekako vesele, odlučili smo se okušati i u ovoj slatkoj varijanti koja uključuje najsočnije slatke jabuke i dozu finih začinakoje donosi missgastro. 

Recept za buhtle: (za cca 25 kom)

1 paketić suhog kvasca

1 dcl toplog mlijeka

1 žlica šećera

1 žlica glatkog brašna

1 kg glatkog brašna

20 dkg šećera prstohvat soli

20 dkg otopljenog maslaca

3-3,5 dcl toplog mlijeka

2 jaja

1 limun

šećer

naribana korica limuna

Postupak:

Suhi kvasac otopiti u 1 dcl toplog mlijeka, zajedno sa žlicom šećera i brašna, prekriti krpom i ostaviti na toplom da nabubri 10tak min Jaja lagano umutiti u toplo mlijeko.

U velikoj zdjeli pomiješati zajedno brašno, šećer, sol, limun šećer, naribanu koricu limuna, dodati uzdignuti kvasac, otopljeni maslac, te nastavcima za tijesto mikserom dobro razraditi.

Postepeno dodavati mlijeko s jajima Dobro mikserom izmijesiti dok ne dobijete glatko, lagano ljepljivo tijesto Prekriti krpom i ostaviti na toplom da se udvostruči.

Lagano još jednom rukama premijesiti tijesto, izrezati na manje komade i oblikovati kuglice (promjera cca 5cm).

Priprema nadjeva:

Jabuke nasjeckaj na sitno i poprskaj limunovim sokom. U dubljoj posudi otopi kockicu maslaca, dodaj jabuke i pirjaj nekoliko minuta. Dodaj ekstrakt vanilije, cimet, klinčić i druge začine po želji. 

Pirjaj dok jabuke malo ne omekšaju, a zatim dobivenom smjesom puni tijesto.

Buhtle dobro zatvori sa svih strana kako nadjev ne bi iscurio te ih posloži jednu do druge u posudu za pečenje. 

Buhtle premaži maslacem i peci dok se ne zarumene na 160 C cca 30tak minuta (dok se poprime lijepu zlatnosmeđu boju). Na kraju ih pospi šećerom u prahu koji je pomiješan s cimetom.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close