Ustirama

Okus doma na tanjuru: Domaće pite Ljubice Pušić

Damir je pripremio ognjište i sač, a Ljubica se dala na razvijanje pite. Odlično je spremila pitu te je svoje usluge spravljanja tog domaćeg ramskog specijaliteta ponudila i drugima.
Lifestyle / Hrana | 08. 08. 2020. u 12:32 Ramski vjesnik

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dođete li u neko mjesto i svratite u restoran što ćete tražiti za jelo?

Ukusi i izbori su različiti.

Zatražite li jelovnik konobar će vam zasigurno preporučiti neko domaće jelo koje je najpoznatije u tom kraju.

Kada netko dođe u Ramu sigurno ćete mu preporučiti pitu; bilo burek, bilo sirnicu, bilo zeljanicu, bilo… uh, već se zazubice pojavljuju.

Nedavno smo pratili trening mladih veslača s Ustirame koji su vježbali na Jablaničkom jezeru.. I dok smo fotografirali i snimali vježbanje osjetilo mirisa počeli su golicati neki izrazito lijepi i privlačni mirisi hrane.

Naravno, raspitali smo se i saznali da tu odmah na obali jezera, Ljubica Pušić priprema pitu ispod sača. To nas je zaintrigiralo da dogovorimo s Ljubicom i zabilježimo kako to ona priprema pitu.

Pri samom dolasku do obiteljske kuće Damira i Ljubice Pušić ne možete ne zamijetiti kemenom uređene zidove i kaskade. Nije samo zanimljivost u zidu veće i u tome što je taj zid radila Ljubica dok je Damir bio na poslu.

Ljubica je iz Rumboka, djevojačkog prezimena Ostojić, završila razrednu nastavu još 2002. godine i još uvijek nije uspjela doći do posla.

Kada se udala za Damira na Ustiramu sa sobom je ponijela i znanja koja je naučila od svoje majke i oca u Rumbocima. 

Ona se nije opustila i čekala samo kada će stići plaća koju zarađuje Damir, nego je uređivala svoju okućnicu. No, tu nije stala.

Osim brige za sina Ivana, zidanja kamenih zidova, održavanja kuće Ljubica je započela svoj mali poduzetnički rad.

Damir je pripremio ognjište i sač, a Ljubica se dala na razvijanje pite. Odlično je spremila pitu te je svoje usluge spravljanja tog domaćeg ramskog specijaliteta ponudila i drugima.

Dok smo snimali cijelu proceduru spravljanja bureka i njegovo pečenje ispod sača, teško je bilo dočekati da bude spreman za degustaciju. 

Vjerujemo da ćete i vi kada pogledate ovaj video i fotografije sigurno zaželjeti i pozvati Ljubicu da pripremi jedan takav burek.

Mnogi su već isprobali Ljubicine različite vrste pita i ponovno dolaze i naručuju. Na vama ostaje samo da pozovete broj: 063 454 899

Ljubica priprema i druga jela. Često joj stižu porudžbe za spravljanje pizze, ali i drugih nekih jela. 

Događaju se i porudžbe kod različitih obiteljskih okupljanja, nekih drugih većih skupova kao što su krštenja, pričesti, svadbe i sahrane.

Reportaža portala Ramski-vjesnik

Kopirati
Drag cursor here to close