Recept

Napravite domaći čips od sira za 7 minuta

Ako ste dovoljno hrabri, možete ga usitniti i isprobati u kombinaciji s gorkom čokoladom.
Lifestyle / Hrana | 21. 12. 2020. u 13:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Domaći čips od sira jedno je od onih genijalno jednostavnih jela za koje ne treba puno truda ni sastojaka, a najveći je problem u cijeloj priči – kako se zaustaviti kad jednom na njega navalimo. Osim kao idealna grickalica uz kakvo piće, čips od sira fantastičan je dodatak juhama, osobito kremastim zimskima kojima daje više okusa, kao i jelima kojima želite dati malo hrskave teksture.

Ako ste dovoljno hrabri, možete ga usitniti i isprobati u kombinaciji s gorkom čokoladom. Mrvice od domaćeg čipsa od sira također su fantastičan dodatak jelima od riže ili tjestenine, mesu ili povrću, prenosi Punkufer.

Za pripremu mogu poslužiti sirevi poput parmezana, cheddra, mozzarelle, kao i njihova kombinacija, omiljeni začini te sjemenke. Granule češnjaka, peršin, kurkuma, origano, majčina dušica, kao i usitnjeni mladi luk neki su od omiljenih dodataka, baš kao i sjemenke sezama, bučine koštice ili chilli.

Sastojci za čips od sira:

1 šalica naribanog parmezana
1 šalica naribane gaude
1/2 žličice chillija
1 žličica vlasca

Priprema:

1. Na lim obložen papirom za pečenje ili silikonsku podlogu za pečenje, rasporedite tanke slojeve naribanog sira u krugove pa ih pospite začinima.

2. Pecite u pećnici na 200 stupnjeva Celzijusa oko 5 minuta, odnosno dok se sir ne rastopi i zapeče.

3. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi pa odvojite čips od podloge.

Savjet: Čips možete ispeći i u tavi bez ulja.

Kopirati
Drag cursor here to close