Ukusno

Muffini s jagodama i jogurtom

Sezona jagoda na svom je vrhuncu.
Lifestyle / Hrana | 28. 05. 2022. u 17:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muffini s jagodama i jogurtom

Slatke, pune vitamina i minerala te neodoljiva okusa, jagode su mnogima najdraže voće. Od salata s jagodama pa sve do pita od jagoda, opcija je mnogo za uživati u ovom voću.

Predstavljamo i jednostavan i brz recept za muffine s jagodama i jogurtom. Prozračnije i mekanije muffine od ovih još niste probali!

Sastojci

2 velika jaja

180 grama šećera

2 paketića vanilin šećera

200 g tekućeg jogurta

100 ml ulja

200 g glatkog brašna

1 paketić praška za pecivo

1 prstohvat soli

12 većih jagoda

Priprema

Jaja pjenjačom izmuti sa šećerom i vanilin šećerom. Dodaj prstohvat soli, ulje i jogurt pa kratko promiješaj smjesu.

Dodaj brašno i prašak za pecivo pa mikserom još sve kratko izmiješaj pjenjačom. Papirnate košarice posloži u kalup za muffine.

Pripremljenom smjesom puni košarice za muffine do 2/3 visine. Jagode nareži na manje komade pa rasporedi ravnomjerno po tijestu. Prije nego dodaš jagode, po želji možeš na tijesto staviti 1 žličicu džema od jagoda ili malina. Muffini će biti još ukusniji!

Muffine peci 18-20 minuta na temperaturi od 170°C. Čačkalicom provjeri jesu li pečeni. Kada se na čačkalici ne zadržava tijesto, znači da su gotovi. Izvadi ih, ohladi i zatim posluži.

Savjet

Osim s jagodama, ovaj isti recept možeš napraviti i s malinama, kupinama ili borovnicama, a ako želiš dodatno naglasiti slatkoću muffina jednostavno ih prelij bijelom ili tamnom čokoladom, a možeš ih poslužiti i uz žlicu šlaga.

Kopirati
Drag cursor here to close