Afera sendvič

Može jedan Zastupnik s majonezom?

''To je prvi pučki sendvič s humanitarnim poslanjem te korisna alternativa za neukusan čin jednog od 90 izabranih predstavnika naroda u našem parlamentu''
Lifestyle / Hrana | 05. 03. 2019. u 13:52 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenski distributer brze hrane, specijaliziran za sendviče, iskoristio je aktualnu političku aferu koja je rezultirala iznuđenom ostavkom jednog parlamentarca te na tržište plasirao sendvič "Zastupnik". 

To je prvi pučki sendvič s humanitarnim poslanjem te korisna alternativa za neukusan čin jednog od 90 izabranih predstavnika naroda u našem parlamentu, objavila je tvrtka "Sendvičarna", aludirajući na zastupnika Jurija Krajčiča koji je na pritisak svoje stranke Lista Marjana Šarca (LMŠ) u ponedjeljak vratio mandat, nakon što je u razgovoru s kolegama priznao da je u pauzi zasjedanja u obližnjem lokalu uzeo sendvič te prošao mimo blagajne, jer mu prodavačice nisu obraćale pozornost, a njemu se žurilo. 

Iako je kasnije platio sendvič te rekao da se radilo o "društvenom eksperimentu" kako bi ispitao budnost kontrole, premijer Marjan Šarec inzistirao je da vrati mandat stranci, što je na kraju i učinio, ali uz opasku da to nije zaslužio i da je mjera protiv njega prerigorozna. 

Tvrtka "Sendvičarna" s poslovnicama u Velenju, Celju, Mariboru i Ljubljani marketinški je iskoristila taj slučaj i počela prodavati sendviče "Zastupnik", a najprije je 90 takvih sendviča donirala pučkoj kuhinji, objavio je u utorak mariborski list "Večer". 

Sendvič je složen od peciva s integralnim brašnom domaćeg podrijetla, narezanih slovenskih suhomesnatih specijaliteta i kisele paprike. Prva serija od 90 "Zastupnika" otišla je u pučku kuhinju na Zaloškoj cesti u Ljubljanu, kao dokaz da je riječ o dobrotvornoj kampanji, dok se za ostale s vremenom cijena stabilizirana na 2 i pol eura za sendvič, kazao je predstavnik tvrtke "Sendvičarna", a prenosi Hina 

Sendvič, omiljena vrsta brze hrane, ima zanimljiviju povijest nego što bi se isprva moglo pomisliti. Prvi je na ideju da između dva komada kruha stavi komad mesa u 18. stoljeću došao engleski grof John Montagu, odnosno 'Fourth Earl of Sandwich’,  čemu to jelo zahvaljuje i ime. 

Legenda kaže kako je u jednoj noći 1762. godine grof Montagu bio u noćnoj zabavi i kartao. Od konobara je navodno zatražio ‘roast-beef’ između dva komada kruha. Na taj je način mogao nastaviti kartati, a da ne umrlja karte. Kasnije je taj način brze prehrane postao popularan i kod dugih zasjedanja parlamenta u Engleskoj i drugim zemljama, osobito među onima koji nemaju vremena za klasične obroke koji zahtijevaju više vremena. 

Kopirati
Drag cursor here to close