Edukacija o prehrani

Mostar: Roditelji vrtićke djece učili o pravilnoj prehrani

Cilj je, uz redovite vrtićke tjelesne aktivnosti , poticati navike zdrave prehrane, te kroz radionice za roditelje uticati na promjenu stavova i svijesti o važnosti tjelovježbi i zdrave prehrane.
Lifestyle / Hrana | 16. 11. 2017. u 12:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Centra  za kulturu Mostar, održano je  predavanje za roditelje na temu "Pravilna prehrana djece predškolske dobi za pravilan rast i razvoj" podržan kroz projekt FMON. Organizatori su JU "Dječji vrtići Ciciban" Mostar i JU "Dječji vrtići" Mostar.

''Na ovaj način želimo da kod roditelja i naših najmlađih utičemo na razvoj svijesti o važnosti pravilne prehrane. Predškolska dob je idealna za usvajanje zdravih stilova života , a obitelj ima najsnažniji utjecaj na djetetovo zdravlje i usvajanje zdravih navika što svakako utječe na unapređenje kvaliteta života naših najmlađih'', rečeno je iz Cicibana.

Cilj je, uz redovite vrtićke tjelesne aktivnosti , poticati navike zdrave prehrane, te kroz radionice za roditelje uticati na promjenu stavova i svijesti o važnosti tjelovježbi i zdrave prehrane.

''S druge strane , koliko god se vrtići trudili podizati svijest o zdravoj prehrani, bez suradnje s roditeljima  neće doći do stvarnih promjena. Zbog toga, smo i organizirali predavanje   mr. nutricioniste Nevene Pandže koja je kroz prezentaciju i interaktivnu diskusiju objasnila zbog čega je  važno stjecati navike od najranije dobi o pravilnoj prehrani'', kažu iz JU "Dječji vrtići Ciciban" Mostar.

Pravilna prehrana i tjelesne aktivnosti su potreba da djeca predškolskog uzrasta od najranije dobi ostvare pozitivna opredjeljenja za nesmetan rast i razvoj. Osviještenost i osjetljivost predškolske djece pretpostavka je razvoja sposobnosti očuvanja tjelesnih aktivnosti kao i pravilne ishrane uz aktivno djelovanje na zdrav život.

''Ovakvim pristupom odgajamo djecu da odrastaju sa spoznajom da kroz cijeli život moraju stjecati znanja i vještine koje će biti u službi zdravog pristupa njihovom životu'', kažu iz ustanove JU "Dječji vrtići Ciciban" Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close