Bon Appétit

Mediteranska fritaja

Super ideja za doručak
Lifestyle / Hrana | 16. 07. 2020. u 08:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas jaja uzimamo zdravo za gotovo i doživljavamo ih jelom koje svi znaju ispeći ili skuhati, a zapravo je vještina pripreme jaja kroz stoljeća obilježila čak i francusku visoku gastronomiju. Štoviše, broj nabora na slavnoj kuharskoj kapi pokazuje razinu kuharove vještine, odnosno broj načina na koji zna pripremiti jaje.

Jedno od najpopularnijih jela od jaja na našim prostorima izvrsna je fritaja. S coolinarike vam prenosimo recept mediteranske fritaje.

Sastojci  4 osobe

2 tikvice
6 cherry rajčica
120 g mozzarelle
8 jaja
1 žličica Vegete
50 g naribanog sira jaja
3 žlice maslinova ulja
2 češnja češnjak

Priprema


Tikvice narežite na dugačke tanke ploške, lagano posolite i stavite sa strane. Rajčice prerežite popola, a mozzarellu narežite na ploške. Jaja razmutite, umiješajte Vegetu Natur i naribani sir.

U tavu (lava ili metalnu s debelim dnom) ulijte ulje i stavite češnje češnjaka. Stavite i rajčice, kratko ih popecite i izvadite. Maknite i češnjak pa ulijte smjesu od jaja.

Po njoj rasporedite ploške tikvica, mozzarelle i rajčice. Pecite na laganoj vatri nekoliko minuta.

Posluživanje

Gotovu fritaju pospite šarenim paprom i poslužite sa salatom.

Savjet

Ako ne možete bez mesa, u jaja možete dodati i koji kolut kobasice.

Ako imate tavu koja ide u pećnicu, možete pripremljenu fritaju staviti 20-ak minuta u pećnicu zagrijanu na 180 °C. Ako sve radite na tavi, upotrijebite lava tavu ili metalnu s debljim dnom.

Kopirati
Drag cursor here to close