Njami

Mađarica, ali na ljetni način

Nema jaja, ne peče se i brzo se priprema - s ovom "ljetnom varijantom mađarice" stvarno nema problema
Lifestyle / Hrana | 11. 08. 2023. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Ovaj čokoladni puding kolač priprema se bez jaja, ne peče se i stvarno ga je jednostavno napraviti. Tijesto se ne peče, kao kod prave mađarice niti se kuha krema od čokolade.

Slojevi keksa umočeni su u mlijeko (ili čokoladno mlijeko!) i poslaganii naizmjence s obogaćenom čokoladnom kremom od pudinga. Toliko je jednostavan da ovaj kolač možemo pripremiti s djecom! I djeca sama, bez nas!

 Ako kekse umačemo u mlijeko, a između mažemo slojeve čokoladnog pudinga, kolač će najviše sličiti popularnoj mađarici (koju neki, usput, i rade s pudingom umjesto da kuhaju pravu čokoladnu kremu).

Za jači čokoladni okus mogu se keksi umakati u čokoladno mlijeko, a postoji i varijanta ovog slojevitog kolača u kojoj je svaki sloj pudinga drugog okusa - čokolada, banana, karamel, vanilija... prema željama! U svakom se slučaju jede ohlađen, iz hladnjaka i baš prija.

Sastojci:

1 kg keksa tipa petit beurre

1,2 l mlijeka

3 paketa pudinga u prahu od čokolade

120 gr šećera

3 žlice kakaa za kuhanje

2 dl vrhnja za šlag

Priprema:

Pripremi puding prema uputama na vrećici, ali umiješaj u njega na početku kakao u prahu i smanji preporučenu količinu mlijeka s 0,5 dl po vrećici na 0,4 dl - tako će puding biti gušći. 

Pokrij dno lima keksima prethodno namočenim u mlijeko - ne smiješ ih namakati ni predugo (raspast će se) ni prekratko da ne ostanu suhi. 

Slaži slojeve dok ne potrošiš sve kekse i puding.  Stavu kolač u hladnjak na 4 sata. Kad se dobro ohladi prekij ga šlagom koji si umutila od 2 dl vrhnja.

Želiš li da kolač više podsjeća na mađaricu, zaboravi vrhnje, neka gornji sloj bude čokoladni puding.

Trik za najlijenije:

Nemoj kuhati čak ni puding, kupi gotov!

Kopirati
Drag cursor here to close