U tri sloja

Krenule su jagode, isprobajte ovaj savršeni užitak

Kad ga jednom probaš, ovaj čarobni troslojni kolač s jagodama postat će standard na tvojoj listi deserata
Lifestyle / Hrana | 12. 04. 2023. u 19:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovaj hit kolač toliko je jednostavan i ukusan da će, nakon što ga prvi put napraviš, postati standard u tvojoj kuhinji. Tajna magija ovog kolača je u tijestu koje na kraju kolaču daje tri različite teksture – hrskavu, kremastu i gustu.

Popis sastojaka za ovaj kolač dosta je kratak, postupak pripreme je dosta jednostavan te traje 15 minuta, dok je ukupno potrebno oko 2 sata kako bi se sve ispeklo i dobro ohladilo prije posluživanja. Dobra vijest je ta što, ako ti slučajno ostane ovog kolača, on se može dobro čuvati u hladnjaku.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Joanna Cismaru | Jo Cooks (@jocooks)

Sastojci:

4 veća jaja, na sobnoj temperaturi

¾ šalice kristal šećera

½ šalice rastopljenog maslaca

1 žličica ekstrakta vanilije

¾ šalice glatkog brašna

2 šalice toplog mlijeka

narezane jagode

šećer u prahu  

Postupak:

Pećnicu zagrij na 160 stupnjeva, namasti pleh dimenzija cca 20x20 cm. Razdvoji bjelanjke i žumanjke. Žumanjke miksaj u velikoj zdjeli skupa sa šećerom na srednjoj brzini miksera dok ne postanu lagani, pahuljasti i svjetlije boje, oko 5 minuta.

Umućenim žumanjcima dodaj maslac i vaniliju i miksaj dalje na srednjoj brzini dodatnu minutu, odnosno dok smjesa ne postane jednolična. Dodaj brašno i miksaj na najslabijoj brzini miksera oko 1 minutu. Polako dodaj toplo mlijeko, uz miksanje.

Istuci bjelanjke u čvrst snijeg – oko 3 do 5 minuta. Polagano snijeg umiješaj u tijesto. Peci kolač  45 minuta na 160 stupnjeva dok kolač odozgora ne dobije zlaćanu koricu, a strane se ne počnu odvajati od kalupa.

Ohladi kolač prije rezanja. Posluži s jagodama i posuto šećerom u prahu ili pak s nekim drugim dodatkom poput čokolade, nekog drugog voća, tučenog slatkog vrhnja… 

Kopirati
Drag cursor here to close