Rafaelo torta

Kokos, kokos i još kokosa

Rafaelo torta neodoljivo podsjeća na slavne kuglice
Lifestyle / Hrana | 26. 06. 2022. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rafaelo torta

Kokos izvana, slatka krema unutra, sve povezano mekim biskvitom. Ne, ne pričamo o kokos kuglicama koje možemo kupiti u trgovini, nego o slasnoj rafaelo torti. Baš kao i kuglice, rafaelo torta punjena je mliječnom kremom.

Krema spaja sočne biskvite napravljene od kokosa, a služi i kao "ljepilo" za kokos na samoj površini rafaelo torte. Kao završni touch možeš dodati bijele bademe kao ukras, ali i kao hrskavi dodatak rafaelo torti.

Za pripremu rafaelo torte ne treba ti puno sastojaka ili kompliciranih tehnika. Tri smjese za biskvite pripremi zasebno, umiješaj u njih kokosovo brašno, a jednom kada su pečeni ih poveži slatkom mliječnom kremom i rafaelo torta je spremna. Sve što preostaje je ukrašavanje koje može biti klasično posipanje kokosovim brašnom i bijelim bademima, a možeš pustiti mašti na volju i stvoriti svoje jestivo umjetničko jelo, piše missgastro.

Sastojci za rafaelo tortu:

9 bjelanjaka

15 žlica šećera

3 žlice krušnih mrvica

300 g kokosa + malo za posuti za ukras

1,5 l mlijeka + 150 ml za natopiti kore

200 g škrobnog brašna

250 g maslaca

100 g šećera za kremu

30 g listića badema

Priprema biskvita:

Razbij 3 jaja, razdvoji bjelanjke od žumanjaka. Napravi čvrsti snijeg od 3 bjelanjaka, dodaj 5 žlica šećera, 1 žlicu mrvica i 100 g kokosa.

Namasti i pobrašni kalup za torte. Peci u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15-ak minuta (provjeri čačkalicom). Izvaditi pečeni biskvit iz kalupa.

Gotov biskvit natopi s par žlica hladnog mlijeka. Ispeci 3 biskvita (ukupno 9 bjelanjaka, ostane 9 žumanjaka) i dobro ih ohladi.

Priprema kreme:

Od litre i pol hladnog mlijeka odvoji 2 dl mlijeka i u njemu otopi škrobno brašno i šećer. U prokuhano mlijeko dodaj smjesu i zakuhaj puding.

Kremu stavi hladiti i često miješaj da ne nastane korica. Pjenasto mikserom umuti maslac i sjedini sa ostatkom kreme.

Slaži po jedan biskvit i na njega dio kreme, prekri novim biskvitom i tako napravi tri sloja. Premaži kremom tortu sa svih strana, za ukrašavanje posipaj kokosovim brašnom i listićima badema.

Dobro ohladi prije serviranja. 

U slast!

Kopirati
Drag cursor here to close