Miris cimeta

Klasik vrijedan truda

Palačinke s cimetom i šećerom oduševljavaju svakim novim zalogajem, a brzi su doručak u ove blagdanske dane
Lifestyle / Hrana | 25. 12. 2022. u 16:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tražiš li savršen recept za klasične palačinke i za jednostavno punjenje, onda su ove s cimetom i šećerom svakako vrijedne tvojeg vremena! One će s trona ukloniti recept koji ti je do sada bio omiljen, pogotovo ako ih poslužiš uz šalicu toploga čaja ili kave ili s preljevom od recimo tople čokolade!

Palačinke s cimetom i šećerom

Sastojci:

100 g šećera

20 g mljevenog cimeta

100 g običnog brašna

2 jaja

300 mL  mlijeka

15 mL ulja

Priprema:

Pomiješaj šećer i cimet i ostavi sa strane.

Prosij brašno u veliku zdjelu i u sredini napravi udubinu. Razbij jaja u nju i umuti smjesu. Postupno umuti mlijeko dok ne dobiješ glatko tijesto. Umiješaj ulje u tijesto za palačinke.

Zagrij tavu na umjerenoj vatri, a zatim ju premaži nauljenim kuhinjskim papirom. U tavu ulij malo tijesta, naginjući posudu tako da se napravi tanki i ujednačeni sloj. Vrati posudu na vatru, a zatim ostavi da se peče 30-ak sekundi. Ako je tava odgovarajuće temperature, palačinka bi trebala postati zlatna od ispod nakon otprilike 30 sekundi i bit će spremna za okretanje.

Preokreni i nastavi peći još minutu. Prebaci palačinku na tanjur i drži ga na toplom mjestu ili ga prekrij aluminijskom folijom. Ponovi s preostalim tijestom.

Preko svake palačinke obilno pospi cimet i šećer i čvrsto zarolaj. Ako se palačinke slažu i drže na toplom, šećer će se polako topiti i to će biti najbolje vrijeme i za njihovu konzumaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close