Jeste li probali?

Kako brzo i jednostavno naoštriti nož bez upotrebe oštrača?

Ako ste mislili da je oštrenje noža bez oštrača nemoguća misija, prevarili ste se.
Lifestyle / Hrana | 09. 02. 2024. u 11:54 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potrebno vam je samo malo kreativnosti i improvizacije uz koje možete postići fantastične rezultate. U nastavku otkrivamo trik s pomoću kojeg će vaši noževi biti oštri kao prvog dana, bez upotrebe bilo kakvih alata. 

Ako se nađete u situaciji da vam je potreban jako oštar nož a nemate oštrač, bit će vam dovoljna najobičnija šalica za kavu ili čaj. 

Prije nego počnete s ovim postupkom, na kuhinjsku površinu stavite dasku za rezanje ili kuhinjsku krpu. To će vam pomoći da ne uništite radnu površinu i da vam šalica ne klizi. 

Nakon toga šalicu okrenite naopako i stavite na ravnu površinu. Ona treba biti stabilna kako bi sigurno i lako mogli naoštriti nož. 

Kad ste sigurni da je sve kako treba, uzmite nož te ga lagano povucite preko ruba šalice pod kutom od približno 20 stupnjeva. Postupak ponovite 5 puta s jedne i 5 s druge strane noža. Pazite da ravnomjerno povlačite nož preko cijele duljine oštrice kako bi osigurali isti pritisak i oštrenje. 

Nakon što završite s ovim postupkom, provjerite oštrinu noža pažljivo prelaskom prsta preko ruba. Ako je nož naoštren kako treba, oštrica će biti glatka, bez ikakvih neravnina. 

Ovaj trik možete koristiti za noževe svih veličina i oblika. Odličan je za hitne situacije u kuhinji kad vam klasični oštrač nije pri ruci.

Također, oštrenje noža bez oštrača je idealno ako koristite tuđi pribor za jelo prilikom putovanja, ili ste primjerice na kampiranju. Osim što je brz, ovaj trik je jednostavan te ćete problem riješiti u tren oka!

Kopirati
Drag cursor here to close